Therese Wickman

I ETT SAMARBETE MED ACO FICK VI DUKT PÅ ELLAHS BESVÄR!

Inlägget är ett samarbete med ACO.

Helgen har varit riktigt bra men har gått alldeles för fort 🙂

 Vädret har visat sig från sin bästa sida och nu börjar det lukta vår i luften. Jag har försökt tagit tillvara på vädret och tog i Lördags en lång Powerwalk på nästan två timmar medan barnen var på äventyr i några timmar med sin Morfar och bonusmormor.

Även i kväll innan kvällsmat och kvällsbad så tog jag och barnen en tur runt naturreservatet här i närheten. Jag joggade och powerwalkade medan barnen cyklade. När vi väl kom in efter en timmes tur i friska luften var dom alldeles rödblommiga av den krispiga kylan.

Det var då riktigt efterlängtat med ett varm skumbad, insmorning av mjukgörande salva och varm gröt framför tvn innan läggdags..

Ellah är i regel väldigt torr kring denna årstid och har nog alltid haft ganska mycket besvär med detta om jag vill minnas rätt, medan Kidh inte alls haft samma fnasiga händer och lår som Ellah. Dock anser jag det vara viktigt att smörja in även Kidh efter bad, speciellt nu under vinterhalvåret.

Jag har via ett samarbete med ACO blivit bättre på att skapa en smörjrutin för att ta tillvara på barnens känsliga hud istället för att endast smörja när torrhet och besvär syns,

Jag måste erkänna att det var så jag gjorde innan jag såg ett videoklipp om just smörjteknik på barn. Jag hade b.l.a ingen aning om hur mycket salva som egentligen ska användas och hur viktigt det är att smörja ofta. Jag har som många andra kanske snålat på salvan och som jag tidigare nämt endast smörjt vid synlig torrhet..

Nu när jag ändrat tänk och tagit tillvara på smörjtekniken så har barnens, speciellt Ellahs hud blivit betydligt mycket bättre 🙂

  IMG_2640

IMG_2644

IMG_2663

IMG_2670

IMG_2655

IMG_2673

IMG_2693

Lider dit barn av torr hud precis som Ellah? Hur ofta smörjer ni?

Vill du bli lite klokare kring detta ämne så råder jag dig att smita in på Hudkollen. Det hjälpte mig och mina barn att få dukt på våra hudproblem.

Jag önskar dig en underbar och solig vecka!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Min lilla är med lite torr nu under vintern , det som funkar bäst är ren ekologisk kokosolja , tips till er ! Kika gärna in hos oss , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien då vi har hus både här o i Marbella . <3

  2. Linda

    Borde smörja mer!
    Bra att du påminner
    Tänker du nåt på innehållet i krämerna till barnen? Har blivit mer medveten och försöker undvika parabener och dyl. Svårt då att hitta nåt vettigt på apoteket rycker jag tyvärr…….

  3. Tina

    Bra och viktigt inlägg, eftersom det är väldigt många som får ännu mer torr hy här på vintern i vårt kyliga och torra klimat. Däremot finns det en minst lika viktig punkt att ta upp och det är en annan sak som orsakar torr hy, nämligen SLS i tvålar och badskum. SLS står för ”Sodium Lauryl Sulphate” och är extremt uttorkande. Köp därför inte tvålar/duschkrämer/shampoo/badskum med det ämnet i för det torkar ut jättemycket och kan till och med framkalla eksem. Tar man bort SLS så är det inte säkert man behöver smörja huden mer än de värsta månaderna på vintern. Mvh Apotekaren 😉