Therese Wickman

KÄNSLAV AV ATT JOBBA I MOTVIND!

Idag är en sådan dag då jag bara skulle vilja dra täcket över huvudet och vakna upp igen när man mår bättre och där saker och ting som sker runt mig ligger på sin plats.. Ni vet känslan man kan ha i bland att allt går emot än och att man trampar i ett gyttjeträsk och försöker ta sig framtåt? Tröstar mig med att det brukar kännas bättre efter någon dag så fort man fått ordning på en liten del av allt som sker samt fått tillbaka lite energi….

Allt som allt ser jag ändå väldigt positivt på allt framöver trots att jag nu upplever att jag sitter fast i en Gyttjepöl 😉 Men som man brukar säga händer sällan allt över en natt så det får nog trampas ett tag i pölen innan jag kommer upp!

I Tisdags berättade jag att vi skulle iväg på Bvc besök för en tidig 6 års kontroll. I det stora hela gick allt väldigt bra och Kidh fick godkänt på besiktningen 😉 Dock ligger han en bra bit under på längden men följer sin egna kurva väldigt bra..

Vi fick också en chans att prata om Kidhs blåmärken som dyker upp på konstiga ställen och som han enligt mig och förskolan får väldigt lätt. Vi hade tur att doktorn vägg i vägg var ledig så vi fick en tid på en gång där dom klämde och kände på Kidh och sedan fick han lämna blodprov.. Likt förra gången han lämnade blodprov så svimmade Kidh. . Det börjar med att han blir alldeles vit i ansiktet, klagar på illamående och sedan tuppar han av. Denna gång var jag lite mer förberedd och kunde med ett lugn hantera det som skedde. Det konstiga är att han gråter inte när blodprovet tas utan han är mer spänd och rädd innan själva provet på vad som ska ske och när han sedan upptäcker att det inte var så farligt och får en chans att slappna av och i kombo med att blod har tagits så tuppar han av.. Antar han är ordentligt spruträdd!?

Vi har tur som bor så nära vårdcentralen att jag kunde bära Kidh i famnen och när han efter en tjugo minuter hade fått tillbaka färgen och piggnat på sig så lovade jag barnen att vi skulle baka. Jag kände mig själv mycket bättre och piggare under kvällen, kanske i och med att jag under hela dagen blödigt betydligt mer vilket jag förmodat lättat på trycket i cystan vilket resulterat i minskad smärta…  Som en befrielse kan man säga! 🙂

IMG_2335

IMG_2337

IMG_2375

IMG_2399

Ellah fick i Julklapp en prenumerationsbox från Bakboxen som kommer hem en gång i månaden med ett nytt recept, råvaror och med nya små överraskningar. I detta paket utöver det som behövdes till bakningen var också en söt liten kavel samt ett förkläde.Kul med nya små saker till köket i varje box  🙂

 Denna box kostar endast  199 kr och är enligt barnen en stor succé. För det första får dom baka minst en gång i månaden, prova på nya recept och smakupplevelser samt få känna sig stora och stolta genom att sköta bakningen mestadels själva. Allt i boxen är nämligen anpassat för barn så alla produkter är redan uppdelade i rätt mängd, i rätt påse osv. Supersmidigt!

Tur vi slog till på bakningen i Tisdags, för  som jag misstänkte vaknade Kidh upp igår (Onsdag) med feber efter Vaccinationssprutan han fick under Bvc besöket och var riktigt låg hela dagen igår. Tur i oturen är jag ändå hemma och är sjukskriven denna vecka så jag passade på att vabba lite samtidigt 🙂 Idag torsdag är han tack och lov redan frisk och båda barnen är nu på Gustavsvisks äventyrsbad med Morfar så jag får vila en smula och jobba med Barnmässan hemifrån.. Tacksam för världens bästa Morfar <3

Nu ska jag fortsätta ta mig fram i Gyttjan och se om det ger något resultat i slutändan 😉

Hörs senare!

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. AFA försäkring.se

    Hej!

    Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.

    Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

    Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal/

    Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
    Du kan även kontakta oss via Facebook – https://www.facebook.com/afaforsakring

    Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
    https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/

    Vänliga hälsningar
    Charlie
    AFA Försäkring

  2. Kerstin

    Vissa har det biologiskt i sig att de reagerar med blodtrycksfall när de kommer i kontakt med blod och därför svimmar. Tillståndet kan vara ärftligt. Det finns en metod som kallas för tillämpad spänning som handlar om att man ska spänna sig för att blodtrycket inte ska sjunka. En sån metod kan psykologer lära ut och det brukar vara väldigt hjälpsamt! Kanske kan det vara till hjälp när sonen blir äldre. Är ju väldigt obehagligt att svimma när man kommer i kontakt med blod..

    1. Karro

      Har också erfarenhet av att svimma i samband med blodblod, händer mig ALLTID. Och jag är inte spruträdd och svimmmar för övriga sprutor. Många tycker det låter konstigt, men så fort de börja ta blod så känner jag blodets förlopp i kroppen väldigt tydligen och det är den känslan spm gör att jag blir svimfärdig. Det är så himla svårt att förklara för någon som inte känner nåt under blodprov.. men kanske det könns detsamma för Kid?