Therese Wickman

NÄR KÖRNINGEN BLIR SÄKER!

Hur dags vaknar era barn på morgonen?

Jag trodde på riktigt att sömnen skulle bli bättre desto äldre barnen blev, men shii fick jag 😉

Ellah kunde som liten sova hur länge som helst på morgonen, nu kan hon vakna mellan fem och sex och då sover jag och Kidh som djupast och det känns som mitt i natten.? Strax över fem, vem vill då gå upp frivilligt? Har som regel att vaknar Ellah innan kl sex så är det för tidigt att gå upp, slå på tvn och på så vis väcka hela huset. Jag vet att hon egentligen dessa morgnar fortfarande är trött men får lixom inte ro eller har inte viljan att försöka somna om.

Kom på idéen att prova ljudbok? Nu har Ellah tre dagar i rad vaknat tidigt, men går då upp och tar sina hörlurar och lägger sig tillbaka i sängen, sluter ögonen och lyssnar på en bok. Har funkat superbra både för Ellah som får en stunds till vila och för mig och Kidh som inte behöver bli väckta mitt i natten 😉

IMG_7675

IMG_7683

IMG_7697

IMG_7682

Det är genom Storytel som vi i familjen lyssnar på ljudböcker, förmodligen för att man får obegränsat tillgång till 1000 tals titlar och att vi är flera som kan lyssna på böcker samtidigt på telefon, eller i pad.

Ellahs favoriter har blivit Lassemajas detektivbyrå och Sune och jag måste hålla med henne, dom är helt fantastiska. Tänk att hon är så stor nu att hon gått från mer ”barnböcker” till lite mer tonårsböcker. Hinner inte med och vet inte om jag vill hinna med i ungarnas takt att växa?

Även jag har börjat lyssna på ljudböcker, speciellt när jag åker bil. Just nu har jag påbörjat boken En vacker dag lämnar jag honom,  och jag blir så berörd, jag älskar Biografier på något vis. Jag personligen blir så mycket mer berörd då man vet att detta hänt på ”riktigt”. Hur är du? Vad är din favorittitel vad gällande böcker?

Fick faktiskt tipset om att lyssna på bok i bilen av min Pappa. Vi är ganska lika där, vi blir lätt stressade i trafiken och har lite väl svårt att ligga precis på anvisade hastigheten och för han har det fungerat att lyssna på en ljudbok. Han blir lugn, lyssnar, tar in och blir mer i harmoni och stressas inte av alla dåliga chafförer i trafiken, och vet ni? Det funkar verkligen, äntligen har jag hittat ett sätt att inte härja på folk i trafiken. Fråga bara mina vänner, dom vet hur jag är när jag kör bil och det driver dom gärna om och taggar mig i olika roliga klipp om detta på sociala medier 😉

Ska i nästa vecka faktiskt sätta fart med min träning igen och jag funderar på om en ljudbok kan vara bra att lyssna på då?  Kanske kan en bok få mig att släppa fokusen på hur jobbigt jag tycker träning är och i stället bli mer fokuserad på att fortsätta lyssna på boken och på så vis klara av träningen bättre?  Helt klart värt att prova i allefall!

Lyssnar du ofta på ljudböcker? Vad är ditt favoritstället, mitt har ju tydligen blivit i bilen 🙂

I samarbete med Storytel vill jag nu också ge dig chansen att få prova på Storytels stora utbud med alla tusentals titlar för hela familjen i 30 dagar helt gratis. Gå in på länken HÄR för att få tillgång till erbjudandet <3

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Mina barn vaknar av sig själva nån gång mellan halv sju och kvart i åtta. Oftast blir det halv sju.
    Men dom är så små än (1 & 3) så än så långe är det bara att stiga upp eller ge dom padda. med en film.