Therese Wickman

SÅ VAR DET ATT RESA TILL DUBAI!

Hallå fina du!

Jag lovade att besvara era frågor ni hade om Dubai & det tänkte jag nu ta tillfället att göra

För det första hade vi det jättebra & jag föll för Dubai mycket mer än vad jag först trott.

 

Hur lång flygresa är det?

Det är helt olika beroende på vilket flygbolag du tar då en del flyg mellanlandar.  Men vi åkte med Norwegian vilket flyger direkt till Dubai, även Emirates erbjuder direktflyg till Dubai men kostar oftast desto mer.

Flyget till Dubai för oss gick på 6 h & hem gick det på 7 h.

 

Ungefärligt Pris på 2 vuxna för en vecka till Dubai?

Med Norwegian kan ni komma i väg hyfsat billigt. Där betalar du för flygbiljetten & för varje extra grej du vill ha med, som incheckat bagage osv betalar du mer för. Jag valde att bara betala för ett stort incheckat bagage då barnen tog sina rullväskor med kläder, leksaker osv som handbagage. Nu i efterhand när Matheus blev hemma hade vi inte behövt betala för incheckat bagage då ett varsitt handbagage på ca 8 kg per person hade räckt gott & väl en vecka till Solen 🙂 Men där gör man ju som man vill.

Kollar jag priset idag, en vecka till Dubai för två vuxna under en vecka så går det på 5583  kr & då ingår ett varsitt handbagage på 8 kg vardera, vill man ha incheckat bagage så betalar man extra för det. Rekommenderar dig att kolla över olika dagar att flyga på då det kan skilja flera tusenlappar om du väljer att flyga en lör-lör istället för kanske tis-tis osv.

Vi valde att köpa flyg för sig & hotell för sig då vi också bodde 4 nätter hemma hos min vän. Men jag kollade runt länge & till skillnad mot vad dom flesta större resebolag erbjuder så kommer du billigare undan om du bokar flyg för sig & hotell för sig istället för allt tillsammans hos exempelvis Apollo, MEN där gör man som man själv känner. En del kanske föredrar enkelheten med ett resebolag & hellre betalar lite mer?

 

Har kollat runt på Apollo & där kommer du en vecka med flyg & hotell med bra läge runt 20-23 00 kr för två vuxna under en vecka. Dom flesta hotell i Dubai upplevs väldigt lyxiga.

Samma resa om ni väljer att boka flyg + hotell själva går på runt 16 00 kr för en vecka. Då kollade jag pris på samma hotell som vi valde att bo på vilket vi starkt kan rekommendera. Men där beror det ju helt & hållet på vad man vill uppleva på sin semester? Är det sol & bad & relaxing på hotellet man vill uppleva så kanske man ska lägga till lite pengar & resa genom ett resebolag för att hamna på ett hotell ute på Palmen i Dubai. Där har varje hotell nämligen en egen privat sandstrand & där kan du hitta många av dom större resorten.

Men om du likt mig vill passa på att se dig om när du ändå är på plats så är vårt hotell verkligen att rekommendera. Du har en stor pool som du kan hänga vid när du vill sola & du kan smidigt ta dig runt med både taxi & subway till större offentliga badstränder, shopping, äventyr mm. Dessutom erbjuder varje hotellrum ett stort kök, vilket gör att du kan välja att tillaga din egen frukost & middagar för att dra ner på kostnaderna? Vi valde att köpa till frukost på hotellet, den var för övrigt sjukt god & lyxig, men lagade sedan enkelt i ordning både lunch & middag på hotellrummet dom dygn vi bodde där.

Du kan hitta hotell i Dubai i alla prisklasser, men viktigt att du kollar upp vilket område du hamnar i och vad du vill uppleva på semestern. Längre in, bortanför ständerna kan du hitta billiga hotell & nästan alla hotell erbjuder ändå Pooler. Ett prisvärt hotell ca 7000 kr för en vecka för två personer är detta hotell, det erbjuder dock inte kök som hotellet vi bodde på. Men jättefint!

Vårt hotell låg precis vid utkanten av ”Palmen” så vi hade Palmen & havet som utsikt kan man säga..

Vi bokade genom booking då det visade sig ge oss bäst pris. Vill du kolla mer på vårt hotell så hittar du det HÄR

 

Hur är priserna i Dubai i jämförelse med Sverige?

Oj, det är så olika. Jag trodde innan jag åkte till Dubai att allt är svindyrt, för det var det jag hade hört.

Att ta sig runt med Taxi är billigt, vi åkte taxi varje dag & det kostade ca 60 kr för 10 min bilfärd. Vi betalade till och från flygplatsen som tog ca 40 min 170 svenska kronor. Så det tycker jag du kan unna dig när du är där. Var noga med att ta dom gula vanliga taxi & inte dom lite ”finare” utan taxi skylt som står utanför en del hotell, då får du genast betala mer i pris. Mat kan du hitta i alla prisklasser. Snabbkedjor som Mcdonalts osv är oftast billigare än i Sverige men en del resturanger är också svindyra, såklart. Men någonstans där du befinner dig hittar du oftast Resturanger som erbjuder mat i svenska prisklasser & skulle du köpa mat & råvaror i butik för att tilllaga vissa rätter på ditt hotell så kan du spara in en hel del pengar..

Allt beror på vart du handlar det, vi säger en glass? Köper du det på ett hotellområde eller på en turiststrand osv så får du självklart betala för det, kan vara svindyrt. Vi köpte en kula glass vid ett turisthak för 110 kr , för en kula glass, medan om du går in i en vanlig matbutik så kan du köpa flera strutar för samma summa.

Vissa turistattraktioner tar dom enligt mig överpris på, men dom vet ju också att folk betalar för det. Rekommenderar dig att kolla över priserna innan ni eventuellt bokar något & känner efter själv om du tycker det är värt pengarna?  Vi kunde ändå göra en hel del som inte kostade skjortan. Kommer tipsa om detta i ett annat inlägg när jag delar med mig om utflykter att göra i Dubai.

Men skulle generellt säga att du kan leva bra men ändå inte betala skjortan. Allt beror på vad du vill göra när du väl är på plats.

Delivery erbjuder alla Resturanger i Dubai & det är oftast ganska så billigt. Vi beställde b.l.a 3 Pizzor för hemkörning  till poolområdet vi hängde på till lunch & det gick på ca 150 svenska kronor för dessa tre.  Vatten & dryck hade jag köpt i storpack & hade i kylen för att enkelt packa med mig i väskan om vi skulle någonstans. På så vis kan man spara in pengar än om man alltid skulle lägga pengar på dryck vid poolen, vid stranden eller på någon utflykt.

Fråga hotellet angående Delivery eller googla om Resturanger väl på plats, läs menyer, kolla pris & ring.

 

Är Dubai banvänligt?

Det måste jag verkligen säga att det är. Alla är väldigt vänliga där & barn är alltid välkomna överallt och man behöver inte känna sig i vägen någonstans. Det finns mycket att göra även för barn & Dubai har blivit ett av barnens nya favoritresemål.

 

Jag tänkte att detta långa inlägg får räcka för nu?

Jag tänkte skriva ett till inlägg om Utflykter vi gjorde, men är det något mer ni skulle vilja veta eller som jag tar upp eller visar?

 

Hoppas du blivit lite klokare & fått lite hjälp på traven!..

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Hej, så kul med tips om Dubai. Vi planerar att resa dit inom den närmaste tiden. Jag undrar vilka stränder som är de finaste? Då tänker jag på finkornig vit sand och blått härligt vatten:) vi åker med två små barn och har svårt att veta i vilket område vi ska bo om vi väljer att bo lite utanför stadskärnan. Vi vill gärna har ett bra poolområde. Jag tror också att Dubai är mycket större än jag först trott och är rädd att det ska vara långt avstånd mellan allt man vill se och göra. Vi vill ha fin strand och pool men ändå ha nära till sevärdheter och nöjen! Vet inte riktigt vad jag är ute efter för tips egentligen! 😀 Jag vill nog veta så mycket som möjligt helt enkelt. Tack för en bra blogg!

  2. Ylva

    Snygg brud i snygg bikini! Var kommer den ifrån? Bikinin alltså ?
    Sen vill jag bara säga att du ska välja det livet som är bäst för dig. Stanna inte kvar i något som äter upp dig ?