Har du haft en fin helg?
Vi har varit ”barnlediga” och borde kanske njutit mer av egentiden tillsammans men vi båda är inne i en riktig bona period & har i stället möblerat om, varit till Ikea & startat en stor renovering inne i tvättstugan.
Får visa er för & efterbilder när projektet är klart 🙂
I fredags innan barnen åkte hem till sin Pappa bakade vi Semlor. Vi fryste in dom flesta bullarna för att smidigt & enkelt ta fram dom på Fettisdagen, men några njöt vi av till förmiddagsfikat <3
Recept på Bullarna:
- 3dl mjölk
- 50 färsk jäst
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- 150 g mjukt smör
- 1 ägg
- 11-12 dl vetemjöl special
- Värm mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
- Jäs degen i en bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
- Dela degen i 18 bitar och forma dem till runda bullar.
- Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med skarven nedår.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Jäs under bakduk i 45-60 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna.
- Skär av topparna på bullarna och gröp ur innanmätet.
- Fyll semlorna med mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket. Pudra med florsocker.
Vi valde att göra några klassiska Semlor med enbart mandelmassa & Grädde men dom godaste blev nog dom vi hade Hallon i grädden. MUMA MUMS!
Dessa Semlor var så otroligt saftiga & goda & jag hoppas du ska gilla Receptet lika mycket som vi 🙂
Ha en fin dag så hörs vi senare!
Puss & Kram
Prova att ha lite vaniljsocker och även lite kardemumma i degen. Jag brukar riva mandelmassan och blanda ihop med den vispade grädden. Som jag också har lite vaniljsocker i. Fyll bullarna och på med locket. Pudra med florsocker. Semlor är så gott!