the80sme

Plantera i konservburkar DIY – Pyssla med barn

Konservburkar är bra till så mycket, ofta har man ju dem hemma antingen i skafferiet eller i återvinningen så varför inte ta tillfället i akt och pyssla loss lite? Att plantera med barn är bra på många sätt. Det blir en kul aktivitet att göra tillsammans och sedan tror jag det är väldigt nyttigt för de små att få lära sig om hur exempelvis grönsaker blir till. Det är minst sagt spännande att se hur de lilla fröet förvandlas till en grön liten växt.

Detta är ett toppenpyssel för förskolor och fritids, tänk vilken fin present att ta hem till föräldrarna!

the80sme DIY pyssel odla klä konservburkarSolros, tomat, chili och melon hör bland favoriterna att plantera hos oss. Melon har vi endast lyckats få till en grön klätterväxt men den växer på bra och fort vilket kan vara nog spännande när man är liten. Planterar man chili eller tomat finns ju faktiskt chansen att den bär frukt mot slutet av sommaren. Ingenting smakar så gott som grönsaker man odlat själv och ett ypperligt tillfälle för grönsaksvägrare att våga testa något nytt.

the80sme DIY pyssel odla klä konservburkarFör att pyssla till det lite extra valde jag att designa ett somrigt chevrontryck i glada färger.

LADDA HEM GRATIS CHEVRONMÖNSTER ATT SKRIVA UT

ROSA | LJUSROSA | GRÖNT | ORANGE | BLÅTT

the80sme DIY pyssel odla klä konservburkarJag rekommenderar att ni skriver ut mönstret på vanligt skrivarpapper, då blir det enkelt att linda det runt burken. Fäst med tejp eller limpistol. Jag använder limpistol. Sedan är det bara att pynta som ni önskar. Jag hittade lite somriga dekorer i gömmorna som jag limmade på. Nu är det bara att börja plantera!

the80sme DIY pyssel odla klä konservburkar the80sme DIY pyssel odla klä konservburkar the80sme DIY pyssel odla klä konservburkar the80sme DIY pyssel odla klä konservburkar the80sme DIY pyssel odla klä konservburkar the80sme DIY pyssel odla klä konservburkar the80sme DIY pyssel odla klä konservburkar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.