the80sme

9 enkla nyårspyssel!

Dags för årets glammigaste fest! Om ni vill sätta en personlig touch på dukning och pynt kommer här några av mina bästa tips!

1. Drinkpinne med kula:

Börja med att plocka ut upphängningen ur era små glaskulor. Dessa har jag köpt på rusta och de kommer i en stor förpackning och är i en mängd olika färger. Jag köpte mina förra året på rea för en liten peng. Ta eran kula och tryck in ett papperssugrör i hålet. Fäst med lite smältlim om du önskar. Klart! Så enkelt och ett väldigt roligt sätt att använda överblivet julpynt!

nyår fest diy pyssel drinkpinne papperssugrörnyår drinkpinne nyår guld silver pappersugrör

2. Drinkpinne med glitterboll:

Nu ska vi pyssla loss med glittret som ligger och skräpar i kartonger! Vik glittret dubbelt, knyt en knut och klipp av. Rulla lätt mellan händerna. Nu har du en fin liten glitterboll för inga pengar alls att pynta med. Här ska vi ta en klick smältlim och fästa bollen högst upp på ett papperssugrör eller bambugrillpinne. En perfekt drinkpinne eller varför inte en snygg dekoration till snittblommorna?

nyår fest diy pyssel drinkpinne papperssugrör

3. Girlang av glitterbollar:

Istället för ett långt glitter har vi här användning för de bollar vi just lärde oss att göra. Ta ett vanligt steksnöre och en stoppnål. Trä snöret genom bollarna med hjälp av nålen. Trä på så många bollar du vill ha. Tada! Vi har nu skapat en modern girlang som sprider partystämning inför nyårsfesten!

 

4. Gör så här – Partyhattar:

Det är så enkelt att göra egna partyhattar, speciellt om du har en mall att följa.

|| Ladda hem mall – Partyhatt ||

Skriv ut mallen direkt på pappret som ska bli partyhatt. klipp ut längst markeringarna. Sätt ihop hatten och pynta som du önskar. Fäst gärna ett gummiband på hatten så den blir lättare att hålla kvar på huvudet.

partyhatt mallNu kan du dekorera precis som du önskar! Här har jag använt fina guldsiffror från Panduro.

nyår partyhatt pyssel diy guld 2016nyår fest diy pyssel drinkpinne papperssugrör partyhatt

5. Glittriga Siffror:

Vad sägs om en hemmagjord DIY banner som tydligt visar vilket år vi firar in? Jag har skapat 4 mallar som ni kan använda er av för att fixa enklaste och festligaste nyårssiffrorna. I mitt exempel har jag skrivit ut alla siffror på vanligt a4 papper och sedan använt dem som mall för att skära ut siffror ur kartong. Kartongen har jag sedan målat med Panduros guldfärg och innan färgen torkat har jag strösslat på guldglitter. Dessa funkar även toppen som rekvesita i fotografier!

2016_0 |  2016_1  | 2016_2 | 2016_6

diy nyårsfrst nyår siffror guld glitternyår dekoration glitter siffra diy pyssel kartong mall

6. Nyårsraketer:

Här hemma har vi planerat tacosmys för barnen till middag! Jag tänker duka upp lite festligt med dessa små raketer som jag tillverkat av toarullar som jag klätt med svart papper. Toppen har jag klippt till av glitterskum. Raketen är sedan fyllda med silkespapper och nonstops. När barnen drar sönder silkespappret ramlar nonstopsen ut som en liten överraskning!

placeringskort nyår barn raket placeringskort nyår barn raket placeringskort nyår barn raket

7. Glitterstjärnor:

Här kommer en favorit i repris från min julkalender, nämligen glitterstjärnor! Paduros fina guldstjärnor på vanliga trätandpetare. Så fina i snittarna!

the80sme julpyssel julbordetthe80sme julpyssel julbordetthe80sme julpyssel julbordet

8. Fina Praliner:

Lindorkulor, alltså hur gott och en riktig klassiker kring nyår. Piffa till pralinerna med lite crepespapper och guldsnören. Superenkelt men väldigt fint. Kanske lägga ut ett par praliner på bordet och låta dem bli en ätbar del av dukningen?

LINDORKULOR lindorkulor nyår

9. Guldgirlang:

Vad säger fest mer än en guldig girlang? Inte mycket och det bästa är att de är hur enkla och roliga som helst att pyssla ihop. Du behöver endast 3 saker. Klicka här för att läsa hur du går tillväga

guldgirlang diyLycka till med nyårspysslet! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.