the80sme

Pysselkalender Lucka 18 – Glittriga Granar

1-24 December bjuder jag på ett pyssligt jultips varje dag i samarbete med Panduro Hobby. I lucka 18 hittar vi glittriga granar att pynta med. De är lätta och roliga att pyssla ihop.

Gör så här – Glittriga Granar:

I det här pysslet använder vi ett härligt material som kallas dekorgummi. Det är ett skumgummiliknande material med glitter på ena sidan. Det är enkelt att klippa i och man kan skapa väldigt fina former.

Vi ska börja med att klippa ut cirklar. Här har jag ett litet knep. Använd ena sidan på en trådrulle och tryck ner på baksidan av gummiarket då bilas nämligen cirklar på stört som ni sedan kan klippa ut. Markera en rad med cirklar åt gången då skummet hinner poppa upp igen om det tar för lång tid innan ni är redo att klippa ur dem.

IMG_20151219_202210

Ni kan välja att göra granen i en eller flera färger, jag har gjort två olika varianter, en tvåfärgad och en enfärgad. Klipp ut ett helt gäng med cirklar då det går åt fler än man tror för att täcka granen. Nu sätter vi igång att skapa vår glittriga gran!

Limma halva baksidan av första cirkeln med limpistol och fäst den längst ner på granen, den sida som är utan lim ska sitta åt vänster. Överlappa så att cirkeln hänger ner några mm under botten på granen. Nästa cirkel limmar du hela baksidan på och överlappar med första cirkeln. Så här fortsätter ni fram till att ni kommit första varvet runt då sticker ni in den sista cirkeln under den olimmade sidan av den första cirkeln vi satte fast. På så vis får ni en snygg osynlig linje mellan start och slut.

Nu är det dags att börja på nästa lager. Överlappa första cirkeln på det nedre lagret och fortsätt sedan runt hela granen. Testa dig fram vad som funkar bäst för dig. Detta är ett väldigt roligt och enkelt pyssel som tar lite längre tid än mina enklaste pysseltips med utan att vara ansträngande.

 the80s me julpyssel the80s me julpyssel

Tips!

När julen är slut kan ni göra två små hål i strutarna och sätta fast ett gummitband. Det blir en superhärlig partyhatt till nyår!

Panduro produkter jag använt:

PAPPSTOMME STRUT
DEKORGUMMI ARK GLITTER LIME

IMG_20151219_145430

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.