the80sme

Pysselkalender Lucka 5 – Pyssla ihop en girlang

Då var vi igång med December och vår pyssliga julkalender som jag håller i samarbete med Panduro Hobby. Idag vill jag visa ett enkelt och roligt helgpyssel som du kan variera på så många sätt, nämligen girlanger.

I år har jag valt att skippa glittret i granen helt och hållet. Istället har jag valt att pyssla ihop en girlang av guldfärgat papper från Panduro Hobby, en limpistol och steksnöre. Så enkelt och roligt pyssel som passar hela familjen.

IMG_20151205_115400

IMG_20151205_115222

Gör så här – Guldgirlang:

Börja med att stansa eller klippa ut lika stora cirklar av guldfärgat papper.

stansa julpysselLimma ihop 2 och 2 cirklar med limpistol eller limstift. Det senare rekommenderas för mindre barn som annars lätt kan bränna små fingrar. Lämna ungefär 1 cm mellan varje cirkel.

IMG_20151205_115044

Fortsätt att limma på cirklar eller de figurer du valt att klippa/stansa ut till du når den längd du önskar på girlangen. När du är nöjd med längden är det bara att hänga upp den i granen.

9717045Foto av Sofia Wellborg Piteå Tidningen

Tips!

Lek loss och testa olika former och färger på pappret. Varför inte använda pepparkaksformar som mall och klippa ut pepparkaksgubbar, grisar och bockar i brunt papper som du sedan dekorerar som pepparkakor med nonstops och kristyr av papper?

Panduro produkter jag använt:

KARTONGARK A4 GULD
FIGURSTANS CIRKEL

DIT GIRLANG JUL

Inspireras av fler pyssel:

panduro LUCKA 3 rutsik hyacintkruka

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.