the80sme

Pysselkalender Lucka 3 – DIY gå-bort-present – kruka till hyacinten

Då var vi igång med December och vår pyssliga julkalender som jag håller i samarbete med Panduro Hobby. Idag tänkte jag visa er en variant på hur man kan få en konservburk att bli en rustik kruka till hyacinten. Perfekt gå bort present till alla julens festligheter!

Koservburkar är ett otroligt uppskattat pysselmateria. Många är vi som tycker om att klä om dem med papper och använda som förvaring till pennor och liknande. Idag tänkte jag visa hur man kan få en lite juligare och lantligare känsla och samtidigt fixa en mysig kruka till julblomman.

the80sme julkalender klä om konservburk

Gör så här:

Börja med att klippa ut en lagom stor bit av juteväven som går runt hela burken. Dra gärna bort några trådar upptill och nertill. Limma fast juteväven på baksidan av burken där skarven är med limpistol. Trä upp ditt meddelande på en bit bomullstråd eller liknande. En träpärla mellan orden blir väldigt fint. Snåla inte med tråden då den ska gå runt burken 2 varv.  Avsluta med en rosett fram på burken.

Avsluta med att sätta ner en hyacint i krukan. Är burken hög kan man behöva skrynkla ihop lite tidningspapper och sätt i botten så blomman kommer upp. Låt gärna löken synas, det blir bara snyggt. Så enkelt och stämningsfullt!

the80sme julkalender klä om konservburk    the80sme julkalender klä om konservburk

Tips!

Vill man ha en annan grundfärg på burken kan man spraya den i guld eller koppar innan man fäster juteväven. Snöret kan även det vara i en annan färg. Det går såklart lika bra att använda en bit mönstrat tyg om man vill ha en färggladare kruka.

the80sme julkalender klä om konservburk

Panduro produkter jag använt:

JUTEVÄV 180CM NATUR
TRÄPÄRLOR NATUR
PÄRLOR ALFABET TRÄ NATUR

Inspireras av fler pyssel:

panduro LUCKA 1panduro LUCKA 2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Linda

      Tack! 🙂 Man kan absolut ha jord i botten om man vill men jag skynklade bara ihop lite tidningspapper. 🙂 Ha en härlig dag!

    1. Linda

      Så roligt att höra! Det är verkligen ett roligt pyssel och lagom tidskrävande för oss som gillar snabba resultat! 🙂 Träpärlorna är jättefina, rekommenderas varmt. Kram!