the80sme

Pysselkalender Lucka 2 – Julpynt av papperslera

Då var vi igång med December och vår pyssliga julkalender som jag håller i samarbete med Panduro Hobby. Idag tänkte jag visa er hur man enkelt och snabbt kan fixa julpynt av papperslera.

Papperslera är ett helt fantastiskt material som är lättarbetat och självtorkar! Dvs du behöver inte bry dig om att torka de färdiga alstren i ugnen som så många (läs jag) tycker är besvärligt och drar sig för.

Det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till papperslera och jag kommer dela med mig av lite fler tips längre fram i julkalendern. Idag kommer vi att använda vanliga pepparkaksformar för att skapa former som sedan kommer att hängas i julgranen.

       panduro07

Gör så här:

Barnen kan utan problem vara med på detta pyssel och tekniken är väldigt enkel. Knåda degen och kavla ut precis som du gör när du bakar pepparkakor. Stansa ut kakor och dra bort överflödig deg. Stick hål i kakorna för upphängning. Vi använde ett papperssugrör för de större formerna och baksidan på en grillpinne för de små.

panduro06panduro08Fortsätt baka ut degen och stansa ut så många dekorationer som du vill. Glöm inte hålen!

panduro09

Ställ sedan de färdiga formerna på ett säkert ställe där de kan torka i lugn och ro från nyfikna små fingrar. Jag upptäckte att de lättare böjer sig om man kavlar tunt och håller formen om man låter degen vara lite tjockare.

När pappersleran har torkat är det dags att gå loss med fantasin! Här valde vi att hålla formerna väldigt enkla och avskalade i sann skandinavisk anda och endast ett jutesnöre och en liten träpärla fick piffa upp stjärnorna.

panduro02panduro05

Tips!

Limma på glitter, låt barnen måla eller rita på dem, eller varför inte skriva ett vackert meddelande och knyta fast på en fin gå bort present eller som etikett på julklappen? Testa gärna att göra lite mindre varianter och pynta rumsgranen!

panduro03panduro04

Panduro produkter jag använt:

Träpärlor natur
Jutesnöre
Papperslera

Inspireras av fler pyssel:

panduro LUCKA 1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.