the80sme

Pynta tidigt för en stressfri jul?

Man hör dem överallt, kommentarerna och de beklagande rösterna som ojar sig över att julen är för tidig i butikerna. Hemma sitter vi julsugna men vägrar börja pynta innan första advent. Sen ska det bakas (massor och allt från grunden) städas (varenda hörn ska vara dammfritt och lukta gott) vi ska pynta (gärna med hemmagjort julpynt) slå in julklappar (superkreativt och personligt) för att inte nämna alla julklappar som ska inhandlas ja eller helst göra själv då (från grunden!).

the80sme_julstressI all dessa stress är det lucia och julavslutning på förskola och skola, vi ska på julfest med jobbet och fixa glöggmys med nära och kära. Vi ska gärna hinna ta en mysig julshoppingrunda på stan komplett med fika eller myslunch. Juloutfits ska fixas till hela familjen, vi ska kika på Ernst på TV och inspireras till att binda dörrmatta av granris och laga fantastisk julskinka och köttbullar, självklart från grunden och gärna på en utegrill som vi gärna murar upp själva såklart.

Sen ska vi ju NJUTA av den mysiga julen, spela uppesittarbingo och suga på en trendig lakritsknäck som vi fixat själva såklart.

Ah känner ni julfriden?

Hur vore det om vi istället skulle trotsa första adventsregeln och busa till det? Börja fixa och dona redan i november? Kanske rent av strunta i en hel del måsten och göra det som känns mysigt och vettigt! Kanske ta tillbaka julmyset och lägga stressen på hyllan. Tro mig gästerna på julafton kommer inte gå upp på övervåningen och inspektera om ni putsat alla fönster och dammat av alla hyllor. Julgodiset kommer stå kvar i skålarna då alla är så proppmätta av den goda julmaten och julklapparna kommer öppnas oavsett om dom är kreativt inslagna eller ej.

Glöm nu för guds skull inte att mysa och stressa av!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.