the80sme

Vår renoveringsresa – storebrors rum

Vi har bott i vår 60tals villa i 5 år snart. Helt galet det känns som betydligt mycket längre men då har vi ju också hunnit med att utöka våran familj med tre barn gått igenom en hel del drama i och med att tvillingarna var prematura. Men vi har även hunnit med att renovera! Huset var väldigt retro när vi köpte det. Strukturtapeter på hela nedervåningen och på övervåningen hade tiden stått stilla totalt. Den byggdes nämligen som en lägenhet till husägarens mamma varav att vi har ett extra litet kapprum, vardagsrum, toalett och kök samt detta sovrum. Jag kommer visa er bilder av alla dessa renoveringar framöver och först ut är storebrors rum.

Här har ni det, det gröna rummet. Gröna väggar, grönt golv och furutak. Det har var första rummet som jag gjorde om i huset. Jag tänkte visa er lite bilder på hur det såg ut innan under och efter renoveringen.

Först ut var taket som jag kvistlackade och måla flera varv med vit takfärg.

qren91 2v3hs0z Därefter var det den gröna väggens tur. Jag hade aldrig någonsin målat varken vägg eller tak innan men det lärde jag mig snabbt och numera går det som en dans. Men snacka om att jag är tacksam över att alla furutak i huset numera är vita, det var nämligen ingen enkel uppgift!

Valet av tapet var enkel då jag hade en klar vision på hur rummet skulle se ut. Det som var svårt var att hitta den här tapet sen då jag endast hade föreställt den i mitt huvud. Men efter mycket letade dök den plötsligt upp. Märket var intrade och den var galet dyr och en helmysko tapet som man var tvungen att lägga i vattenbad. Haha sambon var väl allt annat än glad men den var ju så fin!

2e5imur 2kir8z 2m7ep76 2n1vzmq 10y2xr7Vi valde att lägga in en plastmatta av märket tarkett då vi tänkte att det skulle bli mjukare och varmare för sonen. I efterhand var det en helt onödig kostnad, man kan ju faktiskt enkelt lägga på en matta på golvet om man vill att det ska bli mjukare.

I samma veva som vi renoverade sonens rum blev jag gravid med lillebror. Jag fick en enorm yrsel och svimmade till höger och vänster vilket ledde till sjukskrivning och jag fick ligga ner flera timmar per dag. Därför finns det inte så många bilder av det färdiga rummet vilket känns trist men jag ska inte ge mig utan tänker gräva lite djupare och se om jag inte kan hitta några att visa er! Efter att rummet hade varit blått och vitt ett tag bestämde vi oss för att testa en ny stil. Resultatet blev det svartvita rum som ni känner idag.

IMG_20150329_170625 IMG_20150726_202728 IMG_20150726_201825 IMG_20150726_202218

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.