the80sme

5 böcker att läsa för barnen

Här hemma läser vi mycket! Minst en saga varje kväll och ibland även på dagen. Det är ett fantastiskt mysigt sätt att umgås med barnen, att få dem att varva ner (speciellt nu då de slutat sova på dagen men fortfarande behöver vila) samt lära dem nya ord och ge dem möjligheten att uppleva nya världar och situationer.

Några böcker står ut lite extra bland dem vi brukar läsa och dem tänkte jag tipsa om idag.

Åh Nej! Patrick George.
En bok som verkligen står ut. Den innehåller ingen text men på varje sida gömmer sig en överraskning. När man vänder blad ändras bilden och dina barn kommer att utbrista ”Åh Nej!” därav titeln. Superhärlig bok som lockar till en massa skratt. bokåhnej  Knacka på – Anna-Clara Tidholm
En klassiker som tål att läsas om och om igen! Barnen älskar att knacka på de olika dörrarna och det är lika spännande varje gång att vända blad och se vad som gömmer sig där bakom. En klar favorit.

knackapåNils Karlsson Pyssling flyttar in – Astrid Lindgren
Vi läste den här klassikern förra veckan efter att dom pratat om just Astrid i sjuåringens klass. Jag tyckte det var dags att han fick lära känna hennes sagor lite bättre och först ut var boken om Nils. Vi satt alla som förhäxade av den magiska berättelsen. Boken fick högsta betyg av barnen och mig.

nils karlsson pysslingFiat och Farmor
En riktig knasbok som överraskar på många sätt. Ni måste läsa för att förstå! Jag fnittrar lite för mig själv bara jag tänker på den.

fiat och farmorGod Natt Alfons Åberg
Tål att läsas om och om och om igen. En av de absolut bästa barnböcker som finns i mitt tycke. Ett perfekt sätt att varva ner och super att läsa när barnen är lite extra krångliga.

godnatt alfons åbergSen vill jag slå ett litet extraslag för biblioteket! Vi började låna böcker igen i sommar efter att vi haft ett uppehåll på ett par år. Vilken härlig värld som öppnar sig när barnen själva får plocka på sig de böcker de vill att vi ska läsa och några knapptryck senare  får vi ta med dem hem. Sist lånade vi 18 nya böcker 🙂 Jag är stenhård på att hålla dem isär från barnens egna böcker så det blir lätt att hitta dem när vi ska åka och låna nytt. Biblioteksböckerna får bo i en alldeles egen förvaringslåda i vårt sovrum.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.