the80sme

Halloween DIY spökklubba

Halloween är ruskigt mysig för de flesta men för de små kan det lätt bli för mycket av det goda. Jag tänker därför vika några blogginlägg till att visa upp enkla små Halloweenpyssel som passar bra även för de små. Pyssel och Halloweendekorationer som är rysliga men inte skrämmande.

Först ut är dessa små spökklubbor. Ett härligt litet pyssel som är lika roligt för stora som små. Klubborna kan ni sedan dela ut till små spöken och häxor som knackar på dörren. Då sätter vi igång!

the80smehalloween05 Du behöver:

Rund klubba
Vitt tyg (ett gammalt lakan fungerar toppen)
Snöre eller band
Svart penna
Roliga små plastögon (valfritt)

Gör så här:
Börja med att rita en cirkel på tyget. Den behöver inte vara perfekt utan blir snarare finare om den är lite ojämn. Här kan barnen som är stora nog att använda sax hjälpa till och klippa ut.

the80smehalloween01Skrynkla ihop tyget ordentligt. Alla barn kan hjälpa till oavsett ålder. Placera klubban i mitten av cirkeln och knyt sedan snöre runt huvudet. Välj ett dekorativt band om du vill eller ett garn som går ton i ton med tyget.

the80smehalloween02the80smehalloween06Nu till det roliga att pynta spöket. Spöken har som vi människor olika personligheter. Låt barnen vara med och pynta loss. Här blev ett spöke bebis (liten klubba) ett blev pappa och ett blev kung 🙂 Enklast är det att använda limpistol för att fästa olika pynt på tyget. Det finns små varianter som passar de större barnen bra. De mindre barnen behöver lite hjälp här. Annars kan man låta dem gå loss med olika snören, klistermärken och pennor.

the80smehalloween07Tips!
Du kan enkelt utveckla detta pyssel. Använder man en stor badboll som limmas fast på ett kvastskaft får man ett stort spöke till trädgården. En flirtkula på en bambupinne blir perfekt som tårtdekoration.

the80smehalloween04Lycka till med spökkompisarna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.