the80sme

DIY – Pyssla med packmaterial från ikea

För någon vecka sedan packade vi in hela familjen i bilen och körde några timmar upp till närmaste ikea varuhus. Tvillingarna behövde nya ”storsängar” och mamman i huset ”behövde” nytt vitt golv..

Som vanligt blir det väldigt mycket packmaterial över efter att man packat upp möblerna. Jag bestämde mig för att leka lite med ett par skyddspapper som följde med till Busunge sängarna.

Jag jobbade med samma princip som när man gör vanliga pompoms. Ett par lager fyrkantiga papper på varandra som vikt som en solfjäder.  Jag använde en helt vanliga ståltråd som man binder upp växter i trädgården med. Kanterna rundade jag med en sax.

image

Ett efter ett vecklade jag ut bladen och fick denna fina beiga pompomen. Jag tyckte den påminde så mycket som en blomma att jag fick en till idé.

image

Jag gjorde en till likadan pompom men denna gång vek jag bara upp bladen åt ett håll, dvs baksidan på blomman blir helt platt. Jag ville sätta lite färg på pappret och använd Montana gold shrimp pastel.

image

Blomman blev sedan en vacker dekoration på ett paket. Pysselmaterial helt gratis, eller på köpet om man vill se det så.

image
Paketinslagning med ikea packmaterial
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.