Tessans blogg

De fem Reikiprinciperna

20120517-102414.jpg

1. Bara för idag,ska jag leva i tacksamhet. Om du fokuserar på vad du inte har, så kommer du fortsätta känna dig ”fattig” . Om du fortsätter vara medveten och tacksam för de du har kommer detta att fortsätta och öka.

2. Bara för idag, ska jag inte oroa mig. Att oroa sig över sig över det förgångna är meningslöst- vi gör så gott vi kan i varje given livssituation utifrån den erfarenhet eller kunskap vi har just i stunden. Förvänta dig det bästa av livet, och när något sker som du inte hade väntat dig, så lita på att det som sker är till det bästa just där du är. Även om det som händer verkar mycket negativt just när det sker, så är det bara en läxa.

3. Bara för idag, ska jag inte vara arg. Att bli arg är att vilja ha kontroll, vilket har sitt ursprung i att känna sig maktlös. Ilska är en mycket oharmonisk energi som skapar sjukdom i kroppen. Bara för idag, var inte arg – stanna upp i en attityd av tacksamhet.

4. Bara för idag, ska jag utföra mitt arbete hederligt. Om du är sanningsenlig mot dig själv kommer andra också att vara det. Denna sanning förstärks av kärlek till dig själv och andra, som hjälper till att skapa harmoni i dit liv. Så lev ärligt och kärleksfullt, och, bara för idag utför ditt arbete hederligt.

5. Bara för idag ska jag visa kärlek och respekt för varje levande varelse. Varje person, djur, planta och sten är inkluderad i helheten. Att visa kärlek och respekt till alla medvarelser är att älska och respektera oss själva och moder jord.

Detta försöker jag tänka på varje dag och kan lova att jag har blivit en mycket ”bättre” människa 🙂

Den fina tavlan sitter intill min säng så jag ser de varje morgon jag kliver upp. Så jag kan tänka positiva tankar varje dag 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.