Hejsan igen!
Igår bjöd jag jobbet på äppelpaj då det var sista arbetsdagen för mig. Här hemma var killarna avundsjuka att dom inte fick smaka. Åh va gott det luktar sa Christoffer när den var inne i ugnen. Så jag gjorde en till idag, hade äpplen över.
Äppelkaka
ca 3 st. äpplen
1 tsk kanel
100 gram smör
150 g vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 uppvispat ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka äpplena. Smörj en form med smör. Jag använde mig av aluminiumform på 21 cm i diameter. Lägg över äppelklyftorna och strö över kanel.
Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ner de avsvalnade smöret och äggvispet. Fördela degen över äpplena och strö över kanel. Grädda i ca 40 minuter i nedersta delen av ugnen.
Servera med vaniljglass eller Marsansås. Mmmmm 🙂
På återseende!
Senaste kommentarer