Godkväll!
Det blev Gi pizza ikväll. Denna har jag gjort tidigare och den är mycket god. Detta recept är för 4 pers.
Degen består av:
2 st ägg
1 nypa salt
4 msk olivolja
1 dl grädde el vatten
3 msk fiberhusk
2 tsk torkad basilika eller oregano.
Vispa ägg med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.
Blanda i kryddorna och rör om. Bred ut degen på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i ugnen i 15 min. 200 grader
Tomatsås:
1 st gul lök
1 st vitlök
1 msk olivolja
1 burk tomatkross
1 msk Ajvar Relish
1 tsk torkad basilika
Salt och svartpeppar
300 g mozzarella
Hetta upp olivoljan i en kastrull. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt krossade tomater, Ajvar Relish och basilika. Låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Bred tomatsås över pizzan och lägg på mozzarella. Höj värmen i ugnen till 250 grader och grädda pizzan i 10-20 min beroende på storlek.
Sen kan man välja vad man vill lägga på pizzan. Jag valde salami, körsbärstomater, avokado och oliver.
Detta recept har jag tagit från tasteline.com
Nu blir det halv 8 hos mig 🙂
Kram <3
Senaste kommentarer