Tandlakarvillan

Vardagsrummets nya kostym

Vardagsrummets nya kostym

Hej fina,

Vilken bra, men lite trött, måndag det blev. 

Måndag är aldrig en favoritdag, jag är otroligt morgontrött och är lite dålig på att lägga mig i tid på kvällarna. Oftast vill jag umgås med mannen, kolla på serier, och då drar klockan iväg framåt elva, halv tolv innan vi somnar, och så går vi upp innan sex och Smilla vaknar minst en gång per natt, och oftast blir vi även väckta av Sally. Haha, huh, hur orkar vi? Men vi sov ännu mindre när Smilla var mindre så det här är ändå ”rena lyxen”, ett tag var vi alltid vakna mellan 2-5 på natten, det var tider det..

Hursomhelst, idag har jag haft rådgivning, foto inför försäljning på förra veckans styling och så har jag hunnit med att fixa höstnaglarna, och lite annat.

Jag tänkte visa lite från vardagsrummet och hur det ser ut nu. Än är det inte färdigt, jag använde gammalt spackel, tog fel burk, så det behövs slipas och målas igen, GAH! Klantiga tant!

img_1194_1

Hur fina är mina stora fotpallar från Åhlens förresten? ä l s k a r. Perfekt extrayta att sitta på – Smilla med sällskap av kusin tycker dem är perfekta att hoppa på, hrmm..

   img_1304_1_1

Hej, hej! Här står jag och slänger kuddar på ”dagbädden”, det är det här ”området” som ska få en stor matta ”runt sig”. Mitt nya marmorbord bakom mig är från Åhlens, stort GILLA på det, dem har så mycket snyggt den här hösten!

Jag skickar tillbaka mattan jag beställde från Ellos för den blev för ”boho-chic”, passar inte in i helheten även om den var ursnygg, så jag är på jakt efter en annan, en fotpall och ett litet bord till ska in, sen ska tavlor på plats, några nya behövs, lite fotokonst och eventuellt en som jag tänkte måla själv. 

img_1368_1

Dagbädden, som nästan står mitt i rummet, men i själva verket hänger den ihop med den andra soffan som är till vänster om den (syns inte i bild), är vår gamla gästsäng som jag har tagit ner, bytt till ett par lägre ben i samma stil som våra soffben och köpt en sängkappa i linne i blåsvart, slängt på en massa kuddar och plädar och voila. Barnen, katten och mannen älskar den! På ena sidan tvn, på andra sidan vår öppna spis – mysläge delux. Som jag skrev i ett tidigare inlägg – tänk efter vad ni har som ni redan kan använda er av när ni gör om!

img_1369_1

Ena sidan som ser lite kal ut nu, det saknas en lampa i fönstret, på sikt ska det platsbyggas en hylla men nu ska det ställas en stor tavla och sättas upp annat på väggarna, det kan hända att ett par gardiner slängs upp ändå, ha ha, man vet aldrig. Den gigantiska portalen ni ser på höger sida är ungefär 3 dm tjock och 2 1/2 meter bred, ingen ”90 tals portal” alltså!

img_1329_1

Gardinerna då? Ja, men jag orkar inte vad snygga dem är. När jag fick upp dem kunde jag inte sluta titta och klämma på dem, kände att det var mitt i prick vad jag ville ha. Planen var ju ett par kraftigare vita men det kändes HELT fel, så jag pinnade iväg och bytte till dessa gråa maffiga sammetsgardiner som är 140×280 (!!) TACK äntligen kommer gardiner för oss med HÖGT i tak. 

Dessa hittade jag på Åsby och de finns i en uppsjö med färger men givetvis älskar jag den här murriga grå färgen. Jag samarbetar med Åsby och är där så ofta jag kan, dem har så otroligt bra sortiment, uppdelat på olika stilar, och man får alltid härlig inspiration och en massa finheter med sig hem (och tunnare plånbok)

img_1202_1

Här är det magiska – tvn sitter på väggen, och sladdarna är fixade in i en kabellist, så prydligt och snyggt. Jag har köpt ett tv stativ med tre olika lägen, så man kan skjutsa den åt olika håll och även gömma den lite bakom gardinen. Här ser man även mer av färgen på gardinerna, mina väggar är beigegrå och gardinerna har en varm grå nyans.

img_1199_1

Skåpet fick flytta åt vänster och fick lite nytt liv av en mix av finheter – Inspirationsböcker, Skultunas Liljan, Kruka i puder fr Svenskt tenn, anatomiskt hjärta från Newport i Glaskupan från Pickedout.se.

I soffan ligger pläd Artwood från Åsby och kuddfodral fr Hm Home.

Nya färger, ny möblering och en helt ny känsla i vårt vardagsrum denna höst – och jag känner mig mer hemma. Dessa färger/material utgår jag ifrån:

Olika nyanser av grått / Mörkblått / Senapsgult / Grönt / Mässing / Päls

Ha en fin kväll, och tryck gärna på <3 om=”” ni=”” gillar=”” det=”” jag=”” skriver=””>
Vad vill ni ser mer av? Kommentera.

Kram /Mimmie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.