Goddagens mina vänner,
Nu när jag jobbar hemifrån satsar jag på fräscha luncher igen, och jag tänkte tipsa er om ett säkert lunchkort, nämligen varm laxsallad. Älskar du, precis som jag lax är det här ett perfekt och enkelt recept som både mättar och är nyttigt.
VARM LAXSALLAD
Jag brukar passa på att göra iordning ett helt paket med filéer på en gång, så har man middag eller lunch för flera dagar. Jag klipper laxfileerna i större bitar (ca 3 delar/file) och lägger i en smörad ugnsform, häll på olivolja, salta och peppra – jag avslutar med att lägga på några citronskivor.
In i ugnen, varmluft 185 c i 17 min. Det här är en perfekt tillagning i just MIN ugn – hitta din optimala temperatur och tid för din ugn, alla är olika, jag vill ha min lax saftig, stekpannan gör den oftast mycket torrare, tycker också det är mer tidseffektivt att köra ugn – så fixar jag resten under tiden. Igår kokade vi bulgur till laxen, ibland använder jag skruvpasta till, och ibland ingenting. På kvällen väljer jag hellre bort kolhydraterna.
Det här behöver du:
1 laxfile
Några matskedar bulgur i botten
Två salladsblad (romansallad)
3 körsbärstomater
Gurkskivor
1/4 fetaoastblock Appetina strödd över salladen
1/2 avokado
1/2 näve cashewnötter
Pinjenötter
Toppa med havssalt, peppar och olivolja.
Jag varierar mina sallader i all oändlighet, det är min favoriträtt helt klart. Lägg gärna till bär, t ex jordgubbar, vattenmelon eller granatäpple för en somrigare känsla, eller kanske ägg och morot istället? Supergott och mättande.
Har ni något bra lunchtips? Dela gärna i kommentarsfältet.
Kram M