Full fart, lek, bus och stoj. Mycket skall hinnas med och tiden är alltid ett ”problem”.
Här har du ett mellis som går snabbt att laga till. Passar utmärkt att frysa in och ta upp vid behov och är lätt att äta vart du än befinner dig (ute i backen, i bilen mellan aktiviteter eller hemma i tv soffan).
Recept
Hannas mjölkfria Korvbullar
30st
Ingredienser:
1 paket ”barn korv” grillkorv
1 paket jäst (à 50 g)
1 dl rapsolja
5 dl soja- eller havremjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
ca 10 dl vetemjöl special
1 ägg
Så här gör du:
Smula jästen i en bunke. Häll mjölken i en kastrull och rör om. Värm till 37°C. Häll ner i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, ett per bröd. Lägg på en bakpappersklädd plåt. ”Slå in” varje korvbit i en degboll. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla korvbullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bullarna får fin färg. Låt svalna på galler.
Det går lika bra att göra dessa på plåt som i muffinsformar.