Igår var Lille M med mig på Svensk Fågels pressträff på Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm.
Före inspirationslunchen var det fika och vi fick en trevlig pratstund med
Ubbe Kvarnefält (från Sveriges Mästerkock) och Stjärnkocken Malin Söderström som bl.a driver restaurangen på Moderna museet.
Det var kul att få träffa de duktiga matbloggarna ”Vardag med Nordefors” och ”Matstugan” som precis som jag är med i matblogg-projektet hos Svensk Fågel och tävlar om att bli årets kycklingbloggare.
Efter fikat var det presslunch och Svensk Fågels vd Maria Donis berättade om deras Storsatsning på svensk kyckling. Om hur konsumtionen av fågel bara ökat de senaste åren och hur deras planer ser ut framöver.
Kostekonomen Anna Sjögren från Landet Brunsås berättade om varför kyckling är så bra och nyttigt för oss och om Nordiska ministerrådets senaste näringsrekommendationer.
Vi fick även ta del av en kycklingbondes vardag och arbete.
Ubbe Kvarnefält som är ansiktet utåt för Svensk Fågels satsning berättade:
”– När jag fick förfrågan tvekade jag inte en sekund. Jag kan verkligen stå för den svenska kycklingen, för mig har det alltid varit självklart att välja råvaror från våra svenska bönder. Kvalitet i vardagen har alltid varit viktigt för mig och min familj”
Samtidigt som detta så bjöds vi på fantastiskt god mat signerad Nobelkocken Malin Söderström.
Sedan blev det en mellanlandning på hotellet innan Lille M och jag gav oss ut på stan för lite shopping. Jag hade lovat honom en leksak eftersom han varit så duktig under lunchen.
På kvällen mötte vi upp med mannen och avnjöt en god (men sen) middag tillsammans.
En dag full av mycket och god mat blev det 😉
Vad kul att du kom och Maximiliam var superduktig – en eloge till lillgrabben!
Tack att vi fick komma. Ja, han var duktig (med tanke på hur mycket spring han har i benen)
Rolig dag! Hoppas att ni har det bra i Stockholm 🙂
Kram
Ja, absolut =) Idag blir det en tur till ”rum för barn” på kulturhuset. Skall se om vi kan måla lite där
Kram
Låter som en intressant och god lunch!
Ja, det var riktigt spännande och helt fantastisk mat! Mina bilder gör inte maten rättvist. Hade varit annorlunda om du fotat 😉