Som jag berättat tidigare så är jag med i ett bloggprojekt som heter ”Pippi på Svensk Fågel” och tävlar om att bli ”Årets Kycklingbloggare”. Utmaningen består av fem deltävlingar och temat för den andra tävlingen är ”Fingermat till sportsommaren”
”Ingen har väl missat att det är fotbolls-EM och OS i sommar och då är det alltid trevligt att äta något gott framför matcherna och tävlingarna”
Jag har valt att göra mat som är snabblagad. Går att förbereda dagen innan Och som är smidig att äta framför TV:n Dessa tre kycklingrätter lagas enkelt samtidigt. Två går in i ugnen (parallellt) och under tiden steker man den tredje.
Recept till ca 5 personer
Snabba Kycklingklubbor i ugn
1 kg kycklingklubbor 1 msk olja Timjan (efter smak) Grillkrydda (efter smak) Peppar o salt (efter smak)Lägg de tinade klubborna på en oljad plåt. Häll över kryddorna och ”massera in dem”. In i ugnen på 220c i 35min
Mini kycklingspett med Kinesisk soja & Sweet chili
2 kycklingfiléer 3 msk Kinesisk soja 2 Sweet chili ½ krm curry Peppar o salt (efter smak) ½ msk flytande honungHacka ner kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Ner med bitarna i en skål, häll i sweet chili, curry och soja. Salta &peppra efter smak. Rör runt. Trä på kycklingbitarna på små spett, lägg dem på ett ugnsgaller och ringla över flytande honung precis innan de skall in i ugnen på 220c i 15 min.
(sätt in spetten på den övre delen av ungen när det är 15 min kvar för dina kycklingklubbor. På så sätt sparar du både tid och energi).
Kyckling wraps med koriandersallad
2 kycklingfiléer 5 kvistar färsk Koriander 2-3 dl Körsbärstomater 1 salladslök 3 st grillad inlagd paprika Valfri sallad (jag använde mig av vad som växte i trädgården Pak choi & sparris-sallad) 1 krm koriander (torkad) ½ pressad lime Salt Peppar Heinz mango curry 1 pkt små tortillabröd (8st)Skär ner kycklingfiléerna i önskad storlek. Ner med bitarna i en skål, häll i koriander (torkad), lime, salt & peppar. Rör runt. Stek sedan kycklingen medans de andra två kycklingrätterna är inne i ugnen.
Skölj sallad, koriander och tomater. Skär upp lök och inlagd paprika. Lägg upp tortilla bröden, fyll på med salladen och toppa med kyckling. Avsluta med en klick mango curry innan de rullas ihop.
Grönsaksstänger
1 knippe färska morötter 1 Gurka 1 knippe stjälk selleri Dipp sås 1 2 dl crème fraîche ½ dl Gräddfil 4 msk Sweet chili 1 klyfta Vitlök salt & peppar Dipp sås 2 2 dl crème fraîche ½ dl Gräddfil 1 knippe Finhackad basilika 2 msk pesto genovese salt & pepparBlanda samman de två dippsåserna och låt de dra i minst 1 timme före servering. Skölj och skala grönsakerna och skär upp dem i mindre längder.
Smaklig måltid
Lille M passade på att göra en ”Kycklingmaskot” till sportkvällen framför Tv.
Jag älskar plockmat så det här passar mig perfekt 🙂
Kul 🙂