Här kommer ett middagstips på godaste köttfärssåsen med piffigaste spagettin 😉
Det här är något som både de stora och små i familjen kommer älska.
Ikväll äter vi:
Smör- & Persiljeslungad Spagetti med Hannas mustiga köttfärssås.
4-6 personer
400g nötfärs
4 stora morötter
2 gula lökar
1 burk champinjoner
2 burkar krossad tomat
1 burk körsbärs tomater
1 stort knippe bladpersilja
1 kruka basilika
4 msk tomatpuré
2-3 msk Kalvfond
2 vitlöksklyftor
Smör & olja
salt, peppar, muskot, gurkmeja, oregano, och lite curry.
Gör så här
Börja med att hacka upp morötterna, löken, vitlöken, burkchampinjonerna och tomaterna.
Fräs upp köttfärsen med löken och morötterna i 1 msk olja och 1 msk vatten. Tillsätt champinjonerna, vitlök, krossadetomater och kalvfond. Låt puttra i några minuter sedan häller du i tomatpurén, persilja, basilika och krydda upp efter smak. Låt puttra på låg temperatur i 15 min.
Koka upp pastan med lite salt & gurkmeja (för färgens skull).
När det är klart häller du av vattnet och slungar runt det med smör och 1 dl grovhackad persilja.
Bon apetit!
Mums ser jättegott ut! Bra tips på köttfärssås med variation.
Ja, alltid kul att experimentera lite =)
Både låter och ser riktigt smarrigt ut! Köttfärssås är ju alltid en given favorit, och alltid kul att prova på att piffa till det lite.
Sann favvo och så perfekt familjemat (snabbt, gott & enkelt)