Häng med mig i Sobeas värld. Jag är designer oc

Börjar nu…

Hej igen…nu äntligen ska jag börja blogga!

Jag heter Beatrice Sjöberg och driver klädföretaget Sobea Design AB sedan 2007 (Sobea). Jag är 38 år, bor på Ekerö utanför Stockholm. Är uppvuxen i Närke och i Småland. Småland ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Jag är mamma till två goa döttrar, lyckligt gift och har en väldigt hårig hund.

Jag är utbildad sömmerska och mönsterkonstruktris. Jag brinner allra mest för kläddesign, yoga, hästar, löpning, ayurveda, bakning, målning/teckning och Sydafrika.

Jag har sedan 10 års ålder haft ett stort intresse för klädsömnad. När jag gick ut gymnasiet vid 19 år så gjorde jag min allra första kollektion. Det var en barockinspirerad kollektion med mycket sammet, häftiga möbeltyger och krås.

Efter det flyttade jag till Stockholm och öppnade min första syateljé mitt i Stockholm. Där designade och sydde jag aftonklädeskollektioner och brudklänningar. Jag minns den tiden med stor glädje. Men också en del ångest. Brudklänningar som deadline varannan vecka är inte det mest avslappnande. Det måste verkligen bli 100% perfekt. När jag fött min första dotter kom istället massor av idéer på gravid- och barnplagg. Tuttvärmaren®, Yogabyxan och krypbyxan var först ut. Plaggen fick ett så fint mottagande på marknaden att jag genast skapade fler modeller. Nu innehåller Sobeakollektionen ca 135 plagg. Känns fantastiskt roligt! Sobea är nu också sedan 1 år tillbaka ekologiskt.

Jag har också jobbat flitigt som  modell och kan därför modebranschen väldigt väl. Jag känner alltid en enorm lust och iver för mitt klädskapande. Önskar att jag hade mer tid för just det. Men som egen företagare tar jag även hand om nästan allt annat som ingår. T.e.x. bokföring, marknadsföring, webshopsuppbyggnad, produktioner, fotograferingar, modevisningar, trycksaker, mässor, provsömnad…listan kan bli hur lång som helst. Mitt största fokus just nu är att omstrukturera lite i företaget så att jag kan fokusera på det jag brinner mest för. Design- och produktutvecklingen för Sobea.

I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter som egenföretagare. Ge dig tips om olika vägar att gå när du startar eller driver eget. Hoppas att du ska bli inspirerad och våga satsa om du också har en idé!=)

Imorgon plåtar vi 2012 nyheterna. Jag lägger ut lite bakomkulisserna snart=)

Hoppas du kikar in snart igen!

Kram och trevlig helg!

Bea

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.