Smålandslotta

Nu är hon här

Va ett par dagar sen sist men drt har varit så mycket senaste dagarna och senaste veckan men det har ju en bra förklaring.

På kvällen den 12 februari hade jag lite små värkar som kom till och från inget jag tyckte va tecken på att det va på gång. Vi gick och la oss och jag somnade gott och vaknade inte först runt 2 tiden och kände då av en kraftigare värk men det gjorde inte ont, dem kom mer tätt så jag ringde förlossningen och jag fick komma in om jag ville, så jag valde att ringa mamma och väcka Kim och gick sedan ner och duscha. Värkarna kom och gick men inget som fortfarande gjorde ont och när jag kom upp ur duschen funderade jag till och med på att gå och lägga mig igen haha. Men vi åkte in och vi åkte hemifrån kl 3 och vi va då inne på förlossningen vid 3.30 ca ja fick komma in och kolla av värkarna med ctg och dom kom regelbundet och sen undersökte hon och säger att jag är öppen 9 cm! Haha och hinnblåsan kändes ordentligt så va bara en tidsfråga när vattnet skulle gå.

Ställde mig upp mot ett gåbord för att bli av med förlamnings(värkarna) känslan i höfterna och tog dom värkarna där. Sen tänkte vi att jag skulle lägga mig igen när värkarna vart kraftigare och just då gick vattnet och det vart ett sjukt tryck neråt så jag kunde knappt röra mig utan hela kroppen domnade bort och spändes. Barnmorskan fick hjälpa mig att lägga mig ner och jag va fullt öppen och bebis va på g ut. Vattnet gick 05.55 och hon va ute 6.07 så fort gick det och helt utan minsta lilla smärtlindring och bara en liten bristning på insidan vid slemhinnan. Dock så fick sig svanskotan en rejäl känga för den är ett helvete just nu haha.

Men ut kom en frisk liten tjej på 3665 gr och 50 lång och det roliga är att storebror va 50 lång och vägde 3660 gr så dom va otroligt lika i både vikt, längd och utseende.

Casper till vänster och lilltjejen till höger ?

Jag fick va kvar på BB till söndagen då läkaren inte kunde kolla henne först då för på helgen har dom bara läkartid kl 10 och hon kom ju vid 6 och det måste ju gå 6 timmar. Gick bra att va kvar men lite ensamt utan Kim men fick nysa med lillan istället. Men fick åka hem så fort läkaren kollat henne och sen ha vi försökt njuta av bebis bubblan här Hemma tillsammans hela familjen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.