Smålandslotta

Lika för alla

Kom in på ett intressant inlägg på @Ellenschutz  blogg där hon tar upp om att det diskuteras om att barnbidraget ska vara inkomstbaserat. Och då på det sättet att dom med mindre inkomst skulle få mer och dom med högre skulle få mindre. och jag håller med Ellen där att det är helt fel, alla ska ha lika helt enkelt då det är till barnet.

Dock tycker jag även inte att föräldrapenningen skulle olika heller. utan att den borde ligga på samma för alla, då alla inte kan få högavlönade jobb och klara sig utan får istället leva på minimum för det. Och då kanske just den personen som får som minst jobbar typ hur mycket som helst men inte har ordentlig lön.

Den skillnaden som kan vara med föräldrapenningen är ju att om du aldrig jobbat eller inte jobbat på några år får en summa men ändå så man kan klara sig. och den som jobbat minst 6 månader i sträck som kravet är på sgi får en lite högre men inte så man än leva i lyx men man ska kunna klara sig iallafall.

vet dock inte om det skulle funka men skulle vara mer rättvist. För varför ska dom som har höga löner ha hög föräldrapenning och kunna skaffa barn medans dom som kanske tjänar mindre men sliter precis lika mycket eller till och med mer ska behöva må dåligt över ekonomin för att dom vill skaffa åtminstone ett barn.

Är en svår fråga men värd att diskuteras.

http://www.ellenschutz.se/ska-barnbidraget-inkomstprovas-33287164

vad tycker ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.