SaWiiK

DAG #1 & #2 EFTER OP

Hey! Dags att summera gårdagen. 🙂

Dag #1 efter OP
Jag vaknade exakt kl0600 & i samma veva jag öppnade ögonen kom en sköterska in för att ta tempen på mig. Hon fick även hjälpa mig till toaletten. Eftersom jag sovit med masken på hela natten togs den av så jag inte skulle riskera att få kylskador. Mådde rätt bra faktiskt utan den. Tog 2 alvedon då det ömmade lite i ansiktet.

1a bilden på mig utan kylmasken.. liite trött & svullen!

image

Kl0830 kom kirurgen förbi. Han tog en titt i munnen samt visade mig hur jag skulle skruva 2 ”snäpp” om dagen frånochmed den 10 februari. Var viktigt att man bärjar skruva exakt 5 dagar efter OP.  Sen tyckte han att jag kunde få åka hem då jag såg & var så pigg. Svullnaden var inte alls så stor som vissa andra fick. Han sa även att vi ses om ca 1 år då vi ska OP underkäken. Diskuterade lite om den visdomstand de lät vara kvar. Se hur vi gör med den sen!

Att få i mig mat var inte så svårt som jag trodde. Gick suveränt att dricka nyponsoppa & kaffe med mjölk ur pipmugg.  Kanske för att jag inte mådde så dåligt?! Passade på att förbereda mig för att åka hem.. plockade fram mina egna kläder samt duschgrejer.

Lyx att få i sig lite GB glass!

image

Medan jag väntade på att bli hämtad passade jag på att ta en dusch.. blev en rätt snabb en då jag kände mig ostadig & inte ville riskera att ramla. Men jisses vad det var skönt!! Gick rätt okej att tvätta ansiktet.. var inga problem med pannan eller vänster ögonlock. Där var jag inte alls svullen & inte heller på hakan, halsen eller precis vid öronen. Värst var det under ögonen, kinderna & näsan. Den är gigantisk i jämförelse med innan OP! Tandhygienisten kom även förbi med lite tips & råd om munskötsel nu efter OP & tills jag kan återgå till mina normala vanor. Hon passade på att tvätta min mun lite lätt med koksaltlösning.. hon tyckte också jag såg pigg & väldigt lite svullen. Skönt att få höra det.

Vid kl1615 blev jag hämtad. Passade på att gå förbi apoteket för att hämta ut diklofenak som jag kunde ta mot smärtan. Köpte även decubal lipbalm, långa bomullspinnar så jag kommer åt att rengöra mellan gom & tandställning samt ner koksaltlösning. När jag kom hem väntade dessa fina blommor på mig. Så snällt! Blev soffläge hela kvällen sen.

image

Dag #2 efter OP
Idag har jag mest sovit haha. Sov till kl10.. sen höll jag mig vaken i ca 2 timmar innan jag däckade i soffan & sov till kl15. Men tror jag behövde det! Har känt mig lika pigg som igår min vakna tid. Har duschat, tillochmed varit på affären för att posta några paket. Kollat min post & flyttat på min bil.

Tycker inte svullnaden har tilltagit något utan den är som igår. Däremot börjar jag bli blågul på vänster sida av munnen. Snyggt! Smärtan är hanterbar. Tar alvedon & diklofenak när jag känner det ömmar/spänner mycket i munnen. Tvättat munnen med koksalt vilket är jätteskönt då man blir lätt ofräsch i munnen på grund av att man dreglar mycket & har en väldigt stor salivproduktion. Ätit fisksoppa, gröt, nyponsoppa & chokladpudding med grädde samt mycket vatten förstås! 

Dagens look! Försökt piffa till mig med fläta i håret. Haha.. f ö r s ö k t !

image

image

På måndag blir det att åka till Odontologiska mottagningen & skriva de 2 första ”snäppen”. Fick känna på hur det kändes när kirurgen visade mig men efter 2 st kanske man inte är så pepp direkt! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.