SaWiiK

BB tiden

Vi fick stanna på BB i 2 dygn, tycker det var skönt för då fick vi tillfälle att fråga om det vi kom på efterhand. Man gjorde ju inte så mycket precis, bytte blöjor på Love, låg och beundrade att vi lyckats göra en sån söt skapelse. Var väldigt offatbart att ligga där med Love i sin famn. Anledningen till att vi fick stanna så länge på BB var att jag hade läckt fostervatten hela dagen då värkarna startade (hade inte märkt av det alls) och hade man läckt fostervatten i 18 timmar så var man tvungen att få antibiotika vilket jag fick innan Love kom till världen. I och med det så ville de hålla koll på Love andning. De kom och kollade till honom var 3:e timma. De ursäktade sig varje gång men jag tyckte det var helt OK då det var skönt att se att dem tog sitt jobb på allvar.

Love sov mest det första dygnet men sen så var det dags att få honom att amma. I början gick det bäst för mig att ligga ner men jag ville även testa att sitta och amma och då gick det inte alls. Blev inte bättre utav att det var olika barnmorskor hela tiden som skulle kommentera och ge tips. Dock hade jag en super mysig tjej som var inne under en natt och tog sig tid att sitta jämte och hjälpa mig. Hon tipsade om att jag kunde ta lillfingret och stoppa i hans mun så jag fick igång hans sugreflex och det hjälpte faktiskt. Men en annan (lite äldre) kom in när jag satt och försökte amma och gav sig direkt in i matchen med att kommentera och dessutom påpeka att vi kunde ta en bomulls pad och torka han  för det ”såg så fult ut” när mjölken var runt munnen. Blev så sur för hur kan man säga så? Vadå fult? Om man ska få igång amningen är väl inte det viktigt utan att han faktiskt äter! En gång när Love inte åt så gav jag upp och tog en dusch istället och det underlättade mycket att jag skakade av mig deras dumma 3 timmars regel och ammade Love när han själv ville äta. Att de får hetsa en så fattar jag inte.

Fick även bra kontakt med paret brevid oss som också födde en pojk samma dag som vi. Satt i matsalen och kikade på film tillsammans och pratade om våra förlossningar. =) Deras pojk kom 1 månad för tidigt och Love 2 veckor ”för tidigt”.  En del bm blev så sura när jag sa för tidigt då man passerat v.38 räknas som fullgånget. Men för mig kom han ju tidigare, men jag kade iofs haft det på känn. När jag fick veta att han hade fixerat sig sa jag till min bm att han kommer komma tidigare. Att jag hade rätt….knas. =) Love var beräknad till den 2 september men kom ju den 20 augusti i stället.

Tog inte alls många bilder på BB men här får ni några iaf. Han är 1 dag gammal på bilderna. Så liten han var då… =)

IMG_0021

IMG_0025IMG_0023

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.