Sarianne

Baka baka liten kaka

Skärmavbild 2014-05-21 kl. 22.57.03

 

Baka, baka, liten kaka
Rulla, rulla, liten bulla
Mjöla den
Picka den
och så skjuts in i ugnen! 

Kan det vara en av de härligaste ramsorna?

En ramsa som alltid får barnen att kikna av skratt, en gång till…en gång till!

Jag forsätter min kamp emot att bli den perfekta bullmamman, i mitt fall är det verkligen en kamp, oavsett vad jag bakar så blir det alltid en mayor katastrof av någon form. För att lista några av de mest förekommande:

Missar att läsa någon del i recpetet – brukar sluta i rätt varierade bakverk
Storleksmässiga variationer – det mesta slutar i kakor, bullar modell XXL utan att jag förstår varken varför eller hur.

På grund av ständiga missöden lämnar jag  bakandet till de som hanterar det lite bättre, övning ger färdighet sägs det, faktiskt. Sist klurade jag ut att följa alla steg i receptet men kakorna blev fortfarande modell oversize. Det bakas inte så ofta av naturliga orsaker men nu har jag kommit till insikt att det faktiskt kan vara en bra grej att kunna, bjuda folk på hembakat med söta kaffekoppar och gräddkanna, ni förstår ju själva.

För att göra bakningen lite roligare önskade jag mig en ny skål i julklapp vilket faktiskt har gjort att jag har bakat väldigt många gånger fler i julas än de sista tre åren. Formar till muffins och cupcakes är inte helt tippat något som jag alltid köper när jag slinker förbi några som jag gillar så där lite extra. Klicka hem några är ännu enklare när man ändå är inne och spanar efter något annat, allt blir faktiskt roligare med de rätt tillbehören, senaste tillskottet kommer ifrån Kalasform.se.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.