Våren är här och vad passar bättre än en härlig tävling då!
Denna gång har du chansen att belönas med ett exemplar av Bambios nylanserade bestick ut. Totalt kommer tre stycken att delas ut till någon av er!
Med Bambinos Äta Själv Betick blir det lättare att lära sig äta själv. Besticken kan i vuxnas ögon se lite konstiga ut men i små händer passar de utmärkt. Handtagens design gör dem lätta och greppvänliga för barnet och gaffeln har korta trubbiga tänder. Skaftets smarta tumstöd och vinkel ökar chansen att maten hittar rätt.
Bestick får mig att tänka på mat, varje småbarnsfamilj råder nog liksom vi på idé torka vad det gäller bra och enkel vardagsmat så för att delta i denna utlottning av bestick vill jag att ni lämnar en kommentar med just ert bästa vardagsrecept. De tre recept som Team Segersten faller mest för kommer att belönas med ett varsitt besticksett. Receptet kommer även under kommande vecka att publiceras här på bloggen och tillagas av kockarna i detta hus. Lämna er kommentar senast fredagen den 30/4.
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Skriv utLägg till i Min inköpslistaSpara receptet KommenteraBetygsättRapportera receptfelDra till veckoplanerarenLägg till i inköpslistanMin inköpslistaSkapa ny lista: .Välj sparad lista: Du har inga sparade listor .Ta receptet gånger: 1 2 3 4 5 Receptet är tillagt
Gå till Min inköpslista >
.
Rapportera receptfelRapportera receptfelBeskriv felet .E-postadress (ange adressen om du vill ha ett svar från ICA.se, redaktionen) . Meddelandet är skickat
Tipsa andra: http://www.ica.se/Recept/moule-mariniere-musslor-i-vitt-vin-5148/ Recept .Sök recept
Sök recept
Lägg till recept
Flytta till ny dag
Dra recept till den dag du vill, för att planera din vecka.
Måndag
Lägg till recept
Tisdag
Lägg till recept
Onsdag
Lägg till recept
Torsdag
Lägg till recept
Fredag
Lägg till recept
Lördag
Lägg till recept
Söndag
Lägg till recept
Till Min veckoplanerare 3 kommentarer
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Under 60 min
Portioner: 4
Ingredienser
2 kg musslor
50 g smör
1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st)
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 l torrt vitt vin
1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad)
1 dl hackad persilja (gärna slätbladig)
nymalen vitpeppar
salt
baguetter till servering
Gör så här
1.Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av.
2.Smält smöret i en gryta stor nog att rymma alla musslor. Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt puttra under omrörning någon minut.
3.Häll i vinet och lägg i kryddbuketten, peppra och låt koka upp. Koka i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock.
4.Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Håll dem varma i en stor uppvärmd skål med lock över. Kasta exemplar som inte öppnar sig.
5.Koka ihop spadet till cirka hälften, lägg ner musslorna igen och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt.
6.Blanda om under en halv minut så att musslorna hinner bli rykande heta igen. Plocka bort kryddbuketten.
7.Fördela musslor och spad i sopptallrikar. Servera genast med frasiga baguetter.
* Kryddbukett kallas för bouquet garni på franska och består av en morotsbit, ett par timjan- och persiljekvistar samt 1-2 lagerblad som är ihopbundna med bomullssnöre.
Klassiskt dillkött
Här är ett recept på ett härligt klassiskt dillkött. Garnera med en dillkvist så ser det extra piffigt ut!
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Sotare med dillsmör » Potatisbullar med grillat bogfläsk och äpple » Bruna bönor med stekt rimmat fläsk » Varm potatissallad » Varmrökt lax med färskpotatissallad och örtsås »
Foto: TV4
Antal portioner: 4 Ingredienser
300 300 g kalvbog
1 1 st gul lök
1 1 st purjolök (det vita)
1 1 st morot
2 2 st lagerblad
10 10 st vitpepparkorn
1 1 kvist timjan
3 3 tsk salt
2 2 dl grädde
Dillreduktion, efter smak (se recept nedan)
Idealmjöl
1 1 dl grovt hackad dill till garnering
Dillreduktion
2.5 dl vatten
2.5 dl strösocker
Dillstjälkarna som blev kvar efter garneringen
5 5 st pepparkorn
2-3 msk ättika, 12 %
Gör så här
1. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det.
2. Häll av just när det kokat upp. Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Skala och skölj grönsakerna noga.
3. Skär upp grönsakerna i halvcentimeter stora bitar, lägg i grytan med köttet.
4. Tillsätt lagerblad, vitpeppar, timjan och salt.
5. Låt sjuda sakta tills köttet är mört, efter ca: 45 min – 1 timma.
6. Sila av köttet och spara buljongen. Häll i grädden i buljongen och koka upp.
7. Smaka av med dillreduktionen och eventuellt med mer peppar och salt. Smaka av med lite extra ättika som vissa gillar.
8. Red av med idealmjöl till en simmig konsistens.
9. Ha sist i den hackade dillen. Låt det inte koka efter det att den har lagts i, då blir den grå.
10. Dillreduktion
11. Blanda alltsammans i en kastrull och låt koka upp.
12. Låt sjuda sakta i 5 minuter. Sila av och använd så mycket du önskar i ”styrka” till dillköttet. Vissa vill ha en mildare smak vissa kraftigare. Det är bara att prova sig fram.
Pannkakor givetvis, det älskar alla barn och gud så gott det är!
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 dl mjöl
gnutta salt
solrosolja ca 2-3 matskedar
smält smör ca 30 gram
äppeljuice ca 1 dl
steks med smör och sockras när dem fortfarande är varma.
Till : Färska blåbär/hjortronsylt med lejonet&björnens vaniljglass
Supergott och mättar allas magar :)
Hoppas jag vinner dessa bestick till min lilla prinsessa!
KRAM
Håller med, pannkaka är mumsigt – funkar i alla lägen!
Veronica
lördagen den 22:e januari 2011Varm smörgåstårta med hönökaka
Till 6 personer
1 förpackning hönökaka med 6 halvor
2 paket bacon
2 burkar creme fraiché (lätt creme fraiché blir lätt rinnig)
1 purjolök
1 röd paprika (vi använde bara en tredjedel)
1 paket rökt skinka (120 gram)
3 – 4 dl riven ost
Skär bacon och purjolöken i mindre bitar.
Fräs i en stekpanna och tillsätt sedan paprikan.
Krydda med peppar.
Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan.
Lägg upp två halvor på en plåt.
Lägg hälften av fyllningen på första lagret.
Lägg på två halvor till och bre på resten av fyllningen och lite av osten.
Lägg på dom sista två halvorna och strö på osten. Man kan även ha lite tomat under osten om man vill det!
Grädda i 10 min på 200 grader
Låter väldigt gott, det ska testas ;)
Varm smörgåstårta !!!