Sarianne

Discoparty

I helgen hade fröken J sitt discoparty det var många turer innan vi (hon) väl bestämde sig för vilket kalas hon ville ha. Det började med prinsesstema, övergick till häxparty och slutade med discokalas. Åtta barn var bjudna, vilket var lagom, totalt nio stycken där alla kände varandra.

När gästerna kom började vi med frilek och paketöppning innan korven var färdig, valde att servera korv med bröd först eftersom partyt började kl 11, det gick verkligen åt, en av gästerna åt fyra stycken. Efter korven körde vi låten dansstopp och vi hade gjort en playlist på Spotify innan. Dansstopp är alltid uppskattad och framför allt väldigt enkelt.

Efter en stund körde vi en lek ”Vad är förändrat?” 

Ett av barnen får sitta på förslagsvis en stol och alla andra tittar noga på personen för att se hur han eller hon ser ut, därefter får alla blunda och så förändrar den vuxne något på barnet, till exempel flyttar på benets position, tar av en strumpa, kavlar upp armarna eller ändrar om frisyren. Barnen får sedan gissa vad som är förändrat, en lek som de är väldigt duktiga på. Efter leken satte vi igång med fika, hembakat alá Willys, väldigt smidigt!

Fika och sen frilek medan discokiosken öppnades och gjordes ordning. Vi körde hattleken för att inte alla barnen skulle komma till kiosken samtidigt så den som ”åkte ut” gick gå och handla vad de ville. Discokiosken var ett uppskattad inslag eftersom man på alla discon kan handla, jag hade gjort ordning pengar innan. Förslag på vad man kan ha i kiosken är till exempel små chipspåsar, olika sorters klubbor, olika tablettaskar, festis, kinderägg, partytutor och nötcreme. Jag hade märkt påsar innan som de kunde lägga allt de handlat i.

Två timmar varade kalaset vilket var precis lagom, kiosken fick de gå till strax innan kalaset var slut så hann de sitta och mumsa en stund innan de blev hämtade!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.