Sarianne

Syskonkärlek!

Tålamodet har fått sina prövningar idag! Pjuuuu! Vet inte om jag är partisk men de allra flesta dagar känns det som om barnen har ganska bra koll på hur man uppför sig och hur man beter sig i ett hus. Vart dessa värderingar tagit vägen idag ställer jag mig väldigt frågande till. Denna dag har dock gått till världshistorien. Visserligen har 4åringen försatt mig med en rejäl prövning av tålamodet under hennes förstalevnadsår då hon har en stark förkärlek till hyss. Speciellt nagellack, det har vi överallt, hallgolvet, golbet i tvättstugan och på diverse ställen på huset på utsidan. Eftersom det var ett bra tag sen detta bus gick över (trodde jag iallafall) så har jag inte längre samma behov av att låsa in nagerlacket. Stort misstag! Idag har systrarna haft nagellacksparty, började väldigt trevligt med att storasyster hjälper lillasyster att göra sig fin.

De har till och med ett papper under för att det inte ska komma på bordet. Än så länge allt ok!
Timmarna vandrar vidare och när jag är på övervåningen börjar jag känna doften av nagellack igen…börjar inse vad som komma skall när jag vandrar neråt – har gjort den här resan förr om jag säger så! Ser att 4åringen sitter i soffan och målar sina naglar = Hjärtan i halsgropen. Andas in – andas ut!
Inget i soffan, men hör en skyldig röst säga att det råkade komma lite på bordet…definitionen på lite kan diskuteras!

Dagen fortätter relativt smärtfritt tills nästa kommentar ”Titta mamma, jag ritar på min vägg”. Mycket riktigt, ännu mer älskvärt att hon förstås ritar på den nytapetserade väggen. Behöver jag tillägga att de fick lägga sig tidigt ikväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. becks

    Hahaha! Ja, det känner man ju igen! Egentligen skulla man ju bo i ett renoveringsobjekt när barnen är små bara för att vänta med renoveringen tills de är stora nog att flytta hemifrån ;) Vår två-åring ritade en väldigt fin teckning på en av våra nymålade väggar, tur i oturen så hade vi färg kvar så det var bara att måla över igen. Svårare med tapet dock…