Testar lite nya recept den här veckan!
Variation har sökt ett bra tag på middagarna här hemma så skrev ut lite olika recept i veckan. Båda idag och igår hann jag käka upp innan jag kom på tanken att jag skulle fota maten, så fick bli lite snabba mobilbilder. Jag lovar er att det smakar bättre än det ser ut. Någon matblogg blir det iallafall aldrig för mig!
Idag lagades det kycklingstroganoff som smakade väldigt bra, alla åt – vilket är ett stort plus i den här familjen. Ytterligare ett plus för en lättlagad maträtt.
4 port
400 g kycklingfilé
1 liten purjolök
1 msk Svenskt Smör från Arla
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ½ dl Kelda® mellangrädde
2 msk tomatpuré
½ msk kycklingfond
Gör så här
Skär kyckling och purjolök i bitar eller grova strimlor. Stek det i smör i en panna. Salta och peppra. Tillsätt grädde, tomatpuré och fond. Rör om och låt koka på svag värme 2-3 min. Servera med ris eller pasta.
Även testat tacopaj. Riktigt gott det med, älskar pajer – i alla former!
Valde att köra utan chili och med en mindre mängd av den starka creme fraichen för att barn anpassa rätten något.
Ingredienser
6 port
150 g Svensk Smör från Arla
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk Svensk Smör från Arla
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket® riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Servera med gräddfil och tacochips.