Sarianne

Har stött på min baknings guru

Skrivet av sarianne 22 december 2009 klockan 20:35

Ingelas GUDOMLIGA lussebullar

48 st
2 tim 30 min ikl jäsning och gräddning.

2 kuvert saffran á 0,5 g
1 sockerbit
50 g jäst
200g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl vit sirap
1 ägg
1/2 tsk salt
17-18 dl vetemjöl (grygt 1 kg)

Fyllning100g rumsvarmt smör
200g vit blockchoklad

Topping1 ägg
1 nypa salt
1 dl flagad mandel
florsocker

225 grader

1. Stöt saffranet med sockerbiten i en mortel.

2.
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och rör i mjölken. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt saffran, sirap, ägg, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

3. Sätt ut bullformar. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor à 45*30 ca. Bre smöret över degen. Groven riven choklad och strö över. Vik degen på tre, på längden. Skär i strimlor, vrid ihop till knutar och lägg i bakformarna. Låt jäsa 20-30 min..

4. Vispa upp ägget med en nypa salt, då blir det mer lättflytande. Pensla bullarna med ägg och strö över mandeln. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.

5. Låt svalnna på galler under Bakduk. Vid servering sikta på florsocker. Går utmärkt att frysa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.