Skrivet av sarianne 5 januari 2010 klockan 18:30
Kvällens middag, klart den bästa hitills.
4 port
600 g laxfilé
2 röda paprikor
10 färska champinjoner
6 salladslökar
1 tsk olja
1 dl fiskbuljong
2 dl crème fraiche
salt, peppar
Marinad:
1 dl fish sauce
1 krm chilipeppar
2 krossade vitlöksklyftor
1. Rör ihop marinaden, skär bort skinnet
på laxen och skär i strimlor, lägg
i laxen och låt marinera i ca 1 timme.
2. Skär paprika i bitar och skiva champinjoner
och salladslök.
3. Hetta upp oljan i en wok och fräs
grönsakerna. Woka sedan laxen. Häll
över buljong, creme fraiche, marinad
och grönsaker. Låt puttra tills laxen är
färdig.
Någon matfotograf det blir man nog inte i första taget:-)