Igår hade jag och Jullan tjejkväll, alla andra i familjen var ute på vift, efter en tids sjukdom så passade vi på att kura oss upp i soffan ordentligt. Laga mat, åt i soffan (händer typ aldrig här hemma) och kollade på fångarna på fortet.
Den här pastan gjorde jag i somras första gången, enkel men god. Jullan pillade bort räknorna med åt resten så det var ändå ett godkänt betyg. Ungar och mat, eller mina ungar och mat kanske?!
Äter din barn allt eller är de kräsna?
Tillagningstid: 25 min.
1 kg räkor med skal
400 g spagetti eller linguine
2 knippen grön sparris
2 dl grädde
2 äggulor
1 dl riven parmesanost
1 klyfta vitlök, riven
1 citron, saften och det yttersta
gula finrivna skalet
salt, nymalen svartpeppar
1 msk vardera finskuren gräslök, persilja och basilika
Gör så här
Skala räkorna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp vatten till sparrisen, bryt av nedre träiga delen, skär i munsbitar, koka en minut och spola i kallt vatten.
Vispa samman grädde, äggulor, ost, vitlök, och saft och skal av citron. Salta och peppra.
Häll av den färdigkokta past-an, häll tillbaka i kastrullen och blanda ned gräddsmet, räkor och sparris. Rör om på lägsta spisvärme tills pastan täckts av gräddkrämen. Vänd till sist ned örterna och servera genast.
Recept från Ica Kuriren