Sarianne

När du vill variera utflyktsmaten

Är du trött på att ta med dig pannkakor och smörgåsar på utflykten så kommer här två tips på riktigt god mat.

Den första är den här wrapen med rostbiff som jag fick testa för första gången nu i Dalarna i veckan så himla god.


Recept:

6 Tortillabröd
6 Kokt skivad potatis (kall)
1 Rödlök
Ruccola
Rostbiff (två skivor per wrap)
solrosskott

Till såsen:
1 finhackat äpple
1 tsk curry
1 dl creme fraiche
1dl gräddfil

Det här räckte till sex stycken wraps

En annan superenkelt favorit som jag lärde mig på mitt förra jobb är krabbelurer.
Allra godast varma men jag tycker de funkar att ha med sig som fika på utflykt också, allra godast är förstås att göra dem över en öppen eld eller i ett stormkök hemma. Smeten kan du enkelt bära med dig i tex en flaska så blir det enkelt att hälla ut den.


  

Jag fick en flaska flädersaft ifrån en vän förra veckan som kändes så mysigt att ha till, jag klistrade på en etikett Min hemmagjorda sommarsaft på flaskan.

Till smeten behöver du:

1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

När du stekt krabbelurerna vänder du dem i en socker och kanelblandning och sen är de klara att ätas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.