Dygnet på landet innehöll mat – massor av mat. Mamma svängde bland annat ihop en paj med rabarber och jordgubbar som var hur god som helst!
Smuldeg:
Fyllning:
Utrustning du behöver:
- 1 st pajform
Gör så här:
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Eller använd bara en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg.
Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
Nämen usch fy så god den ser ut ! :) Den ska jag göra så fort jag kommer hem! :)
Varnar dock för risk att bli beroende :)