Sarianne

Godare än godast

Dygnet på landet innehöll mat – massor av mat. Mamma svängde bland annat ihop en paj med rabarber och jordgubbar som var hur god som helst!

 

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0.75 dl strösocker
  • 100 g smör
    • eller 1 dl flytande margarin

Fyllning:

  • 3 stjälkar rabarber
  • 0.5 liter jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Eller använd bara en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg.

Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.

Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.