Mannen var iväg på fotboll så vi tjejer passade på att ha lite hemma mys. Bakning var önskat och eftersom de ville göra allt själva så passade chokladbollar bra som alternativ.
Ingredienser inhandlades, händer tvättades och smaklökarna vässades. Min uppgift var enbart att fotografera ögonblicket, vilket jag lyckades med.
Storsyrran läste receptet och delade upp vem som skulle hälla i vad. Väldigt mycket syskonkärlek idag!
När det var dags för att blanda allt var inte den lilla damen intresserad av millimeter rättvisan längre och roade sig med andra viktigare ting (tjuvsmaka ifrån olika burkar).
Receptet utlovade en massa chokladbollar men storleken som gjordes här hemma var gigantiska så det blev tio, men man blev väldigt mätt på en kan jag lova.
Barnen var stolta och glada över sina egen gjorda bollar. Vi passade på och fika ute i solen för att njuta ännu lite mer!
Hittade hur många olika recept som helst på chokladbollar men slutade med detta:
- 100 g margarin (gärna rumsvarmt då blir det lättare att mosa in)
- 2 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk kaffe (ska vara kallt)
- Kokos eller pärlsocker
Gör så här
Så här bakar du chokladbollarna.
- Rör samman margarin och socker till en porös konsistens.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
- Strö ut kokos eller strösocker på en tallrik.
- Forma degen till bollar och rulla dem i kokosen alternativt strösockret.
- Ställ i kylen ett tag innan servering.