Gårdagens middag resulterade i paj.
Färggglada pajen
Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
75 g smör
2½ dl vetemjöl
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
250 g fryst bladspenat
3 paprikor i olika färger
3 ägg
2 dl mjölk
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl Arla Köket riven ost gratäng
Gör så här
Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.