Här kommer receptet på tårtan som lagades på midsommar så god…kommer på mig själv med att fortfarande tänka på den, haha!
Marängtårta med mjölkchockladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar (8-10 bitar)
– 2 färdiga marängbottnar
– 150 g mjölkchoklad
– 1 1/4 + 3 dl vispgrädde
– 250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska
Garnering:
1/2 liter jordgubbar
2 dl färska hallon
Gör så här:
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
3. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbotten. Fördela 2/3 av hallengrädden på chockladtryffeln. Lägg på den andra marängbotten och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
5. Ät och njuuuuuut :-)