Allt om ekonomi och affärer

Hur du blir en framgångsrik affärsman (16 beprövade tips)

Att gå på entreprenörskapets väg är inte en kopp te för alla. Det är ett val att ta sig an de svåra utmaningarna för att skapa ett avtryck i samhället. Det är en resa full av oundvikliga upp- och nedgångar för att göra världen till en bättre plats. Tja, som det sades att Rom inte byggdes på en dag kan man inte heller bli en framgångsrik affärsman över en natt. Även om man arbetar hårt är det svårt att lyckas som företagare. Du behöver affärssinne och rätt blandning av färdigheter, särskilt när det gäller att hantera människor.

Var inte rädd för risker

Du har valt att bli företagare och en av de mest spännande delarna av att vara företagare är den spänning och upprymdhet du får känna om något fungerar. Även om något inte fungerar, erkänn ett misstag, lär dig och gå vidare. Uppmuntra alltid nya idéer att flöda experimentera med dem och se sedan till att de fungerar för dig.

Be om råd

Är du vanligtvis den smartaste killen i rummet? Om så är fallet är du i fel rum. Om du går djupt in i framgångsrika entreprenörers liv kommer du att upptäcka att mentorskap är ett faktum som de alla nämner och är det som gjort det möjligt för dem att nå dit de är.

Du kan få råd från bland annat finansinstitut, yrkesverksamma och branschgurus, men för att bli en framgångsrik företagare måste du söka råd innan du gör stora drag.

Fortsätt röra på dig

Om du inte har en viss färdighet och kunskap ska du inte vänta eller stanna upp. Anställ en anställd eller skaffa en frilansare för att få det gjort åt dig. Du vet aldrig hur mycket det kan kosta dig att hålla en uppgift i väntan på senare. Det är bra praxis att hålla verksamheten igång i alla situationer.

Var nyfiken

En vana som varje framgångsrik affärsman följer är att läsa mycket och ofta. Ta reda på vad dina kollegor gör och hur folk har gjort för att nå framgång. Ju mer kunskap du har, desto mer informerad och snabbare kan du fatta beslut.

Ditt team är allt

Om du en gång var anställd måste du ha tänkt ”Det måste vara så trevligt att arbeta hemifrån, jag önskar att jag kunde göra det!”. Skapa en hemlik miljö för din anställde. Prata och diskutera med dem. Ju mer du berättar för dem, desto mer kommer de att dela med sig. Inspirera dem.

Förnya, förnya och alltid förnya

Innovation bör vara kärnan i din verksamhet. Det enda som håller ett företag igång i dagens läge är innovation. Det är det som håller dig före dina konkurrenter. Innovation innebär inte att hitta på något nytt bara för sakens skull, utan att hitta på något som kommer att hjälpa dina kunder med ett bättre resultat.

Fokusera på resultat och inte på orsaker

Det finns skäl och det finns resultat, det enda som betyder något för en stor affärsman är resultaten. Skäl är fulla av känslomässiga fördomar och är ofta felaktiga. Istället för att styra din verksamhet på baksidan av antaganden, bygg den på data.

Känn din kund väl

Du tror att du har en affärsidé för en miljard dollar och att det tog ett år att bygga produkten. Nu går du ut på marknaden och upptäcker att ingen egentligen behöver produkten. Så byggde du verkligen någon produkt eller startup? NEJ! Först måste du känna din kund och bygga det som din kund vill ha. Försök att ge dem den bästa upplevelsen på alla möjliga sätt.

Var en ledare

Framgångsrika affärsmän måste arbeta med ett team och fatta svåra beslut dagligen. Du måste ha förtroende för allt detta eftersom laget följer ledaren. För att bli en framgångsrik företagare måste man känna till en bra ledares egenskaper. Kom ihåg att en bra ledare är en person som motiverar andra i varje situation.

Gör kritikerna till din vän

Ta emot så mycket feedback från så många människor som möjligt om vilken idé du än har för att söka kritisk feedback. Fråga dem vad som är fel. Människor gillar inte att klaga eller peka på fel, men det är just det som kommer att göra ditt företag starkare.

Du behöver inte hålla med dem eller nödvändigtvis följa deras förslag. Men ju mer feedback du får, desto mer information har du för att kunna fatta rätt beslut för ditt företag.

Gör ditt företag och ditt arbete till ditt dyrkan

Om du vill bli en framgångsrik affärsman ska du vara passionerad & stark för det du gör. Antingen är det 100 % inne eller 100 % ute. Det finns ingen medelväg, det finns det aldrig. U.S. SBA rapporterar att över 47 % av nystartade företag misslyckas när ägarna vilar på sina lagrar. Mark Zuckerberg går till jobbet varje dag, liksom Bill Gates från Microsoft, bland andra framgångsrika entreprenörer. Varför skulle du låta andra sköta allt?

Följ grundläggande regler

Att vara en ung företagare befriar dig inte från att registrera ditt företag, föra register och betala skatt. Om du följer dessa enkla regler nu kommer du att slippa juridisk och administrativ huvudvärk senare.

Du kommer att känna dig utbränd, vänj dig vid det

Du vet aldrig när saker och ting kommer att komma över dig som du inte kan kontrollera. Vissa saker kan ge bakslag och du kan förlora allt hopp. Det finns så mycket osäkerhet att du vid en viss tidpunkt kan känna att du har förlorat nästan allt. Man måste ha en stark vilja och bör vara hoppfull oavsett hur situationen ser ut.

Ha en vision

Vet vilken förändring du vill ha. Med en vision kan du tänka på dina möjligheter och din resurs. Att som affärsman inte ha en tydlig vision eller tydliga mål är det farligaste som finns för företaget och även för dig själv. För att bli en framgångsrik affärsman måste du veta vilka mål du har att uppnå och vilka förändringar som måste göras för att uppnå dessa mål.

Gör dig inte till en nöjd man

Som det sägs finns det alltid utrymme för förbättringar. En affärsman ser alltid var saker och ting går fel och hur de kan förbättras. Oavsett hur bra din verksamhet går för tillfället måste man leta efter möjligheter att förbättra sig mer.

Utmana dig själv

Om du vill vara en blomstrande samt bli en framgångsrik affärsman måste du utmana dig själv oavsett vad som händer. Ingen annan kommer att pressa dig, så det är upp till dig att göra det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.