Allt om ekonomi och affärer

10 tips för att bli en framgångsrik företagare

Under de senaste tjugo åren har jag fått flest frågor: Vilka är nycklarna till din framgång? Som företagare och entreprenör i hjärtat har jag lärt mig många lärdomar som jag vill dela med mig av till dig.

Här är mina tio bästa tips som kan hjälpa dig att lyckas som företagare:

1. Var passionerad för det du gör

Ditt dagliga arbete ska vara en passion och roligt. Min bror brukade säga: ”Om du gör det du ÄLSKAR… kommer du alltid att lyckas med det”.

2. Omge dig med människor som utmanar dig, inte med ”ja-sägare”.

Du måste kunna lyssna på alla sidor (för och emot) innan du fattar ett beslut. Lyssna på människor som ger sin ärliga åsikt – inte på dem som berättar vad de TROR att du vill höra. Du måste veta var landminorna finns innan du fattar ett beslut. Jag utmanar mina medarbetare att argumentera med mig, och jag tycker verkligen om det. Det håller oss alla på tårna och ger spännande och underhållande personalmöten.

3. Uppskatta dina medarbetare

Ditt team kan göra eller bryta dig! Många företagare tycker att jag skämmer bort mina anställda. Sanningen är att utan dem skulle vi aldrig vara där vi är nu. Som företagare är det bara jag som kör tåget, mina anställda ger ångan som driver motorn uppåt. Än i dag letar jag fortfarande efter de råa diamanterna!

4. Tänk alltid på din kunds synvinkel

Detta är värdefullt för allt från marknadsföringskampanjer till problemlösning. Det är inte så att ”kunden alltid har rätt”, men det är viktigt att sätta sig in i deras situation och behandla dem som du skulle vilja bli behandlad om rollerna var ombytta.

5. Var ett värde för dina leverantörer

Oavsett vilken bransch du befinner dig i är det viktigt att skapa band med dem du gör affärer med. Fråga dig själv vad du bidrar med och kom ihåg att ni båda behöver varandra. Prata med dem, lär känna dem – skicka inte bara e-post eller sms till dem. I en nödsituation kan de hjälpa dig.

6. Uppskatta dina konkurrenter

Det verkar konstigt, eller hur? Men våra konkurrenter håller oss på tårna och inspirerar oss att göra det bättre varje dag. Många av dem betraktar jag nu som mina vänner, och vi har bildat en stark allians med ett gemensamt mål att hålla branschens etik på rätt spår. Vi har vanligtvis samma problem, och det finns verkligen styrka i antal!

7. Ha en exitstrategi

Inse att du vid någon tidpunkt antingen måste sälja ditt företag eller lämna över ditt företag till en närstående. Skapa en successionsplan inom din organisation. Du måste inse att när tiden är inne måste du skydda ditt arv och maximera dina år av hårt arbete. För mig var det för två år sedan när jag sålde min kontrollerande andel i CruCon till ett företag på 2 miljarder dollar. Därefter skapade jag SLC Group Holdings för att investera i och ge mentorstöd till unga entreprenörer och hjälpa dem att förverkliga alla sina drömmar!

8. Bygg upp ett starkt stödsystem

Alla behöver ett stödsystem eftersom du kommer att ha tillfällen då du bara inte ser ljuset. Skit händer. Så du behöver någon som finns där för att pumpa upp dig igen och ge dig förnyat självförtroende. Jag hade inte kunnat nå dit jag är i dag utan stödet och det orubbliga förtroendet från min personal på SLC Group Holdings, liksom den villkorslösa kärleken från 22 små fötter som möter mig vid dörren varje kväll med viftande svansar – mina fyra små maltesiska flickor, min katt (Finney) och, naturligtvis, min Bruce! Det spelar ingen roll hur dålig dagen var, de (och en lemon drop martini) gör allt bättre.

9. Plocka upp dig själv när du faller ner

Använd ditt stödsystem från nummer åtta! Du kommer att göra misstag. Det gör vi alla. Skyll inte på någon annan för dem. Ägna dig åt dem. De är dina. Att snabbt återhämta sig från våra misstag och lära sig en läxa gör oss starkare och klokare i våra beslut framöver.

10. Närhelst det är möjligt, ge det vidare.

Det är svårt när du börjar att donera till välgörenhet eller arbeta frivilligt i ditt samhälle eftersom du inte har pengar eller tid, men när du väl har fått lite andrum är det en viktig sak att göra. Företagen är pelarna i sina samhällen. Ge något tillbaka. Ditt samhälle behöver det. Det ger dig nya anställda och behåller gamla anställda eftersom de är stolta över var de arbetar. Du vet aldrig när du kan behöva deras stöd för något. Dessutom ger det god karma också!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.