Retromania

Till motattack mot matfusket

Nu är jag arg. Jag försöker verkligen att vara om mig och kring mig när det gäller mat. I största möjliga mån köpa ekologiskt, naturliga råvaror, undvika tillsatser och annat skräp. Det krävs mycket av mig som konsument för att göra det, jag behöver ständigt läsa innehållsförteckningar och rensa bland fabrikat. Och hela tiden upptäcker jag hur jag blir lurad. Av företag som jag litat på. Och det gör mig galen!

Det började med att jag fick veta att man måste köpa Arla-produkter med Arla-kon på för att vara säker på att produkten inte ska innehålla utländsk mjölk av kor som är uppfödda på GMO-foder. HÄR kan du läsa om det.

Nu har jag märkt att smöret vi använder,  Bregott, plötsligt har ändrat konsistens. Plötsligt är det mjukare och fastnar inte längre lika bra på smörkniven. På Arla förnekar man å det bestämdaste att de ändrat något i receptet, men googlar man på ”Bregott och ändrat” så märker man att det är måååånga som märkt skillnad. Och eftersom jag litar mer på mitt eget magkänsla än på Arla så har jag bestämt mig för att hädanefter börja tillverka mitt eget. Är du också sugen på att göra ditt eget smör kan du kolla in hur på videon nedan.

Lycka till!

Kram Helén

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anemonen

    Jag håller med dig där och slutat köpa Bregott. De luras både hör och där till och med Livsmedelsverket. Jag köpte svenska lingon packade i Polen öppnade och decstank skit rent ut sagt. Klagade hos ICA som vidarebefordrade till verket ovan. Svaret var utmärkta inget fel härnu litar jag på de bör jag plockar själv inga andra köps mer. Fy katten vad vi blir lurade vinklnsumenter och ändå ärvdes konsumenten som styr.

    1. retromania

      Ja, tyvärr känns inte Livsmedelsverket som den mest kompetenta och uppdaterade myndighet vi har. Synd, för det är ju så viktigt med vår mat! Och många företag är tyvärr mest ute efter att tjäna pengar. Så ju mer du kan odla, plocka och tillverka själv desto bättre! Heja dig! Kram Helén

  2. Marianne

    Hej! Vi köper alktid Bremykt när vi är i Norge. Smakar ljuvligt. Fast att jag pga av min tidigare yrkesbana hyser agg mot Arla så tror jag inte de ändrat receptet. Det kan ju vara smöret alt rapsoljans ursprung som gör skillnaden. Smörets smak och konsistens är beroende av bete och foder!

    1. retromania

      Ja, så kanske det kan vara. Men jag känner mig ändå tveksam till Arla så jag satsar nog på att i fortsättningen göra mitt eget. Men har jag vägarna förbi Norge ska jag testa Bremykt:) Tack för tipset och ha en fin dag!