Retromania

Veckans husmorstips: torra stövlar på ett kick!

Fortfarande har ju inte vintern kommit riktigt på riktigt, men snart är det väl ändå dags? Här i storstaden får vi ju i och för sig sällan så där ljuvligt vita vintrar som uppe i norr utan mer den gråslaskiga sorten. Det som är tråkigt med den gråslaskiga sorten, förutom att den är just grå och slaskig, är att den alltid tränger in i mina barns stövlar och gör dem rakt-igenom-dyng-blöta. Hur dyra, fina, täta de än är och hur slaskoigenomträngande försäljaren än lovar att de ska vara så blir de alltid lika genomdränkta. Och så tar det veckor att torka dem.

Känner ni igen problemet, mina vänner?Tänkte väl det. Då kommer ni säkert också bli glada över att höra att det finns en lösning på problemet. En lösning som inte innebär att stå i timmar med en hålfön ner i skon, eller balansera dem upp och ner på elementet.

Nej, lösningen stavas okokta gula ärtor! Fyll bara stövlarna med ärtor, låt dem stå över natten, och tadaa, på morgonen är de torra och redo att användas igen! Ärtorna kan du hälla i en hink och använda igen när ungen kommer hem med blöta fötter nästa gång.

Gula_arter 500_gBild: Gogreen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.