Retromania

”Hjälp, jag känner mig ytlig när jag inreder!”

Varannan vecka i Aftonbladet, Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på [email protected] eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Karri:

Hej Helén

Jag älskar inredning och att ”göra fint” hemma men ibland får det mig att känna mig ytlig och konsumistisk. Hur ska jag mota bort dessa dumma tankar?

Mvh/Karri

Kära Karri, för att mota bort tankarna fungerar nog KBT allra bäst. Men för att komma till rätta med problemet är det annat som gäller. Att uppskatta det som är vackert gör dig inte ytligt. Snarare är det en fin egenskap att kunna njuta av färg och form, tycker jag. Problemet är, som du själv påpekar, när vi blir ”konsumistiska”, eftersom det skadar vår miljö. Men det finns en lösning. Bli en loppisråtta! I princip allt som du kan köpa nytt går också att köpa second hand. Att det blir billigare och finare med lite patina är ju bara ett plus, eller hur!

/Helén

Nedan kan du se fler Fråga Helén-frågor. Du kan också söka på Fråga Helén bland kategorier:

”Så lurar du tonåringen att tycka som du vill”

”De enda som tjatar om ljust och fräscht är gamla avdankade komiker”

”Blondinbella har sällan heller något vettigt att skriva om”

”Får svärmor möblera om hos oss?”

Fråga Helén

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.