Retromania

Vår onsdagspresent.

I går kväll var vi iväg och köpte en ny (fast gammal) lampa. Egentligen skulle jag ha köpt den till min man i födelsedagspresent, men så blev jag osäker på om han ville ha en sådan, så jag var tvungen att fråga. Och då visade det sig att han ville det, så då hade jag ju kunnat köpa den som en födelsedagspresent, men då var det inte lika roligt eftersom han visste vad han skulle få. Så då föreslog jag att vi skulle köpa den som en sjukt dyr onsdagspresent till oss båda, så får jag hitta en mindre dyr present till maken på hans födelsedag. Något som jag verkligen vet att han vill ha så att jag slipper fråga.

Hur som helst är vår nya lampa en Panthella av Verner Panton (som ni kunde läsa om i förra veckans Härligt hemma). Han formgav den 1971 och den finns som både golv- och bordslampa. Och nu när vi köpt oss en golvvariant vill vi ju förstås ha två bordsdito på varsin sida av vårt långa sideboard. En idé kan ju vara att jag köper en till maken i födelsedagspresent så kan han köpa en till mig när jag fyller år. Eller så önskar jag mig två i torsdagspresent.

PANTHELLA

Panthellan hamnade bredvid diamantstolen av Bertoia, men ska få en annan placering när vi känt oss för lite. Ljusskenet ser lite konstigt ut på bilden. Jag är ingen fotograf …

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Helen Bjurberg

      Jättefin! Och så här en ruggig novemberdag känns ju Cannes extra lockande. Men vi får väl helt enkelt tända lite extra ljus så blir det mysigt här hemma också. Ha en fin helg!