Retromania

Välkomna!

Flera läsare har hört av sig och bett mig lägga ut bilder på mitt hem på bloggen, så jag tänkte börja med det. Men ni får inte allt på en gång, utan små smakprov från ett hörn här och ett hörn där, tänkte jag.

I dag börjar jag med att visa vår tv-hörna, som egentligen inte är någon tv-hörna eftersom vår snygga B & O-tv är trasig och bara står där för syns skull, haha. Här sitter vi i alla fall gärna och fikar på kvällarna och myser med tända ljus i Sunflower-stakarna. Teakhyllan är byggd av Johhny och Mattias i Roomservice och är en rest från när de var hemma hos oss i vårt förra hus. Soffan är en bäddsoffa från Ikea, där ungarna brukar sova med övernattande gäster. Just nu går diskussionerna vilda här hemma om vi ska köpa till några Viola Gråsten-plädar, kanske i turkost, till soffan. Min man, som är den minimalistiska av oss säger nej, medan jag säger ja. Vad säger ni?

Bordet köpte vi till vår gamla lägenhet eftersom det är ett fiffigt 50-talsbord som går att fälla upp till ett matbord. Det var perfekt när vi bodde i lägenheten, men nu när vi har ett gigantiskt matbord är det lite onödigt, så jag funderar på att byta ut det mot ett litet smidigt brickbord i stället. Lampan är en LeKlint och en storfavorit hos mig. Har man skralt med pengar men ändå vill unna sig en fin designprodukt så rekommenderar jag verkligen en LeKlint. Den går att få för under 2 000, vilket ändå får betraktas som billigt för en handgjord klassiker som man kan njuta av hela livet.

Sist men inte minst har vi våra ljuvliga Panton-fåtöljer. Det går inte att se riktigt hur snygga de är på den här bilden, men det ska jag visa längre fram. De är nog i alla fall de snyggaste möbler vi äger och sköna att sitta i också, vilket är en oslagbar kombo. Om det började brinna skulle de vara bland det första jag räddade ur huset. Näst efter barnen, min man, hamstern, fotoalbumen, datorn, telefonen, Warholtavlan, min Luxuslampa, tavlan som maken har målat till mig och diamantfåtöljen förstås.

Tv-hörna

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Helen Bjurberg

      Tack Isabella! Ja, visst är hyllan fin, så enkel i sin design men ändå så fantastisk! Och sedan gillar jag allt -50 och 60-talsglas som står på, men det syns inte så bra på den här bilden så det får jag plåta mer en annan dag så att ni ska få se. Ha det gott!
      /Helén